Bij ons in Brazilië. 155: Op bedevaart naar het Schone

monserrate (6) (Custom)De stad Bogotá ligt op een nogal hoog plateau van ruim 2600 meter, omgeven door toppen van het Andesgebergte. Het bedevaartsoord Montserrate ligt dan daar nog weer 600 meter boven.

Volgens onze taxichauffeur/gids hadden wij nog een goed uurtje voordat wij weer terug moesten naar ons hotel. Dus gauw even de hoogte in, waar hij ons afzette bij de ingang van het stationnetje waar wij via een stijle kabelspoorbaan naar het ruim 6oo meter hoger gelegen oord werden gebracht.

Schitterende uitzichten in een weelderig aangelegde omgeving met een nooit geziene bloemen-en struikenpracht. Alles was nog in de kleurrijke kerstversiering. De kruiswegstaties waren omgeven door het groen van het Andesgebergte. Waterwerkjes er zo tussendoor. Het was nog wel een flinke klimpartij, maar de omgeving inspireerde ons wel zodanig, dat wij bijna de hele klim deden. We namen alle tijd, ook vanwege de vermindering van het zuurstofgehalte in de lucht, wat het ademhalen iets moeilijker maakte. Het interieur van de kerk hebben wij wegens tijdsgebrek niet kunnen bezichtigen, maar wij zochten het religieuze meer in de schoonheid van het zicht en het groen met zijn vele onbekende bloemensoorten.

Een foto-impressie die misschien meer zegt dan woorden. Schoonheid moet immers gedeeld worden.


monserrate (1)

monserrate (2)

monserrate (3)

monserrate (4)

monserrate (5)

monserrate (6)

monserrate (7)

monserrate (8)

monserrate (9)

monserrate (10)

monserrate (11)

monserrate (12)

monserrate (13)

monserrate (14)

monserrate (15)

monserrate (16)

monserrate (17)

monserrate (18)

monserrate (19)

Na nog een kleine herinnering aan Zuid Amerika,

monserrate (20)

keerden wij voldaan terug naar ons hotel en dankten onze gids nog met een Braziliaanse 'abraço' en een verdiende fooi vooral voor zijn geduld.

monserrate (21)

En nu op naar Curação.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.