Bij ons in Brazilië. 154. Nog even Bogotá

bogota (9) (Custom)Wij hebben per taxi een klein uitstapje gemaakt in Bogotá, voordat wij het vliegtuig naar Curação konden nemen.

In het stadscentrum bezochten wij eerst even het museum dat de zoon van het land, Botero (geb. 1932), had gesticht om naast zijn eigen schilderstukken (zie mijn vorige column) ook zijn collectie schilderijen van de 19de en 20ste eeuwse kunstenaars uit Europa voor het publiek ten toon te stellen. Alle eigen werken en die van zijn kostbare collectie werden geschonken aan de staat Columbia onder de conditie dat alles gratis te bezichtigen zou zijn.
Beroemde kunstenaars als Toulouse Lautrec, Renoir, Monet, Picasso, Miró, Van Dongen en vele anderen passeerden de revue. Enkele voorbeelden.

bogota (1)

bogota (2)

bogota (3)

Door allerlei kleine historische straten gingen wij op weg naar het Simon Bolivarplein, waar de kathedraal, het justitiepalais, het gemeentehuis en het Staten-Generaalgebouw staan. Het plein is bezet door duizenden duiven die bijna altijd voor jagende kinderen opvliegen en iets verderop weer neerstrijken. Ik moest nog even aan het Sint Marcusplein in Venetië denken. Ook manifestaties en andere veel publiek trekkende bezigheden worden hier gehouden. De bewaking van staatswege was behoorlijk intensief.

Een foto-impressie van het oude historische centrum.

bogota (4)

bogota (5)

bogota (6)

bogota (7)

Langzaam liepen wij naar het Simon Bolivarplein. Wij hadden van de chauffeur een half uur tijd gekregen voor dit korte bezoek aan het centrale plein.

bogota (8) (Custom)

Daar zagen we achtereenvolgens de kathedraal (met ook een foto van het simpele intereur), het justitiepaleis, het gemeentehuis en het gebouw van de Staten Generaal.

bogota (9)

bogota (10)

bogota (11)

bogota (12)

bogota (13)

Tot slot nog twee typisch gebouwtjes in de koloniale stijl die goed bewaard zijn gebleven.

bogota (14)

bogota (15)
Daarna gingen wij even de bergen in. Met het kabelspoor naar het bedevaartsoord Monserrate, op de laatste foto linksboven op de berg.

bogota (16)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.