Bij ons in Brazilië. 147: Verjaardag in een museum

iantjejarig (3) (Custom)Kleinzoon Ian was jarig. Hij werd 6 december 6 jaar. Het sinterklaasfeest van de Nederlandse kolonie is pas over twee weken. Dochter Joanna had zijn feestje georganiseerd in het museum van de universiteit, waar zij in de biologische wetenschappen is afgestudeerd en soms wat gastcolleges geeft.

In een mooi open zaaltje, achter het museumgebouw en de prachtige tuin zo tegen de bosrand aan, werd een feesttafel klaar gemaakt met de ruimtevaart als door Ian gekozen onderwerp. Een team van studenten zou de kinderen bezig houden met een rondgang door het museum vol geraamtes van dinosaurussen en andere prehistorische en opgezette dieren. De ouders en familieleden van de 16 kinderen konden dan zorgeloos de familiezaken wat bijpraten onder het genot van lekkere hapjes en alcoholvrije drankjes.
Eerst even een beknopte fotoreportage over het museum en wat daar te zien is.
In grote en vooral hoge zalen kreeg je zicht op de wereld van de verschillende soorten dinosaurussen, met namen die mij verder niets zeggen, zoals patagossauro, guaibassauro, carnutauro, sacernosauro, amargasauro, etc. En prehistorische geraamtes van een reuzeluiaard, reuzegordeldier, griptodonte en andere grote dieren versieren je weg.

iantjejarig (1)

iantjejarig (2)

iantjejarig (3)

iantjejarig (4)

iantjejarig (5)

iantjejarig (6)

iantjejarig (7)

iantjejarig (8)

iantjejarig (9)

Nog bestaande diersoorten aan de wand of in kleine kastjes of achter glas.

iantjejarig (10)

iantjejarig (11)

iantjejarig (12)

Het geheel is zeker leerzaam, zelfs voor oud rotten zoals ik. Wat vooral mijn bewondering opriep, was dat alles een naam heeft.

Gelukkig was het gehele museum omringd door mooie bossen en tuinen om ook even weer de evolutionaire overgang van dood naar leven te voelen en ervaren.

iantjejarig (13)

iantjejarig (14)

En in deze ruimte werd in een afgelegen zaaltje het verjaardagsfeestje van mijn kleinzoon gevierd. Als ruimtevaarder (het thema van de ontmoeting) en omringd door vriendjes en vriendinnetjes was de jarige toch even het middelpunt in een voor hen nog wonderlijke wereld met een bijna ongrijpbaar verleden en een, als het God en (of) de mensen van goede wil belieft, liefdevolle toekomst. Het grote tema van het jaarlijks terugkerend kerstfeest.

iantjejarig (15)

iantjejarig (16)

iantjejarig (17)

iantjejarig (18)

iantjejarig (19)

Dat de grote energiebron van dit immense heelal hem altijd moge inspireren.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.