Bij ons in Brazilië. 109: Het wonder van de vondeling Manfred (4)

Natuurlijk waren wij ons bewust van onze verantwoordelijkheid toen wij Manfred adopteerden, vooral nadat wij in het toch wel langdurige opvoedingsproces in Frieda een goede hulp ontdekten.

Jonge katten en speelsheid zijn synoniemen. Kittens leven speels en zoeken hun eigen vertier in alle mogelijke situaties, vooral als er bedden, sofa’s, gordijnen en een tuin aanwezig zijn. Onze vijver werd al gauw, gelukkig vanaf de rand, Manfreds speelvijver. Een kitten raakt in de ban van gordijnen en tot op de grond reikende spreien. Schoenen en sloffen onder bedden en kasten nemen zij ook vaak tot hun speelgenoten. De omgeving van een wc-borstel is ook een geliefd oefenterrein, om nog maar te zwijgen over ons gebloemde kruidenwagentje. Gelukkig dat onze bromelia’s wat scherpe randen hebben, zodat die wel gespaard zullen worden onder Manfreds openbare methoden tot onderwerping. De zware ketting waarlangs het regenwater naar beneden klettert, komt door zijn slinkse pootoefeningen ook in beweging. Als een goede adoptiezoon zijn de kabouters ook zijn vrienden, al vanaf het prille begin. Sokken en draden vallen ook ten prooi aan zijn uren durende speelsheid. Rosana’s laptop is een goede slaapplaats als ‘mama’ Frieda niet in de buurt is.

Heb je wel eens een 15 meter lange tuinslang opgerold met een kitten als achtervolger? Of het huis aangeveegd met een speels katje dat het op de bezem heeft gemunt?
En als hij dan na al zijn activiteiten heel moe is en misschien wat dorstig, dan zoekt hij zijn ‘moeder’ weer op. De zuigbewegingen sussen hem zo in een zachte en waakzame slaap.
Manfreds vindingrijkheid wat speelgenoten en -tuigen betreft is onuitputtelijk. Een fotoreportage van onze nieuwste lieveling thuis.

speels katje (1)

speels katje (2)

\speels katje (10)

speels katje (3)

speels katje (4)

speels katje (5)

speels katje (11)

speels katje (6)

speels katje (7)

speels katje (12)

speels katje (8)

speels katje (9)

Die instinctieve variëteit in speelsheid is een goede kijktherapie voor ons wat oudere mensen. Het geeft aan je leven een andere zin. Je redt een arme kitten, verzorgt het en geeft liefde, maar je krijgt het honderdvoudig terug. Het is zoals het Gebed van Sint Franciscus zegt : … “Want wij ontvangen door te geven”.
We zijn dankbaar voor dit Godsgeschenk.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.