Bij ons in Brazilië. 108: Het wonder met vondeling Manfred (3)

kitten 5 (Custom)Na de geslaagde kennismaking tussen de honden en de kitten zijn ze de rest van de morgen met elkaar opgetrokken. Er ontstond meteen al een ongedwongen band van eerbied en samenzijn.

 

 

 

kitten 1

kitten 2

kitten 2a

Een half uur voor het middageten ging Frieda even languit op haar matje liggen, zoals zij altijd doet als ik achter de computer ga zitten. Een goed moment dus om de kleine Manfred even naast haar te leggen om te zien wat hij zou doen en hoe Frieda als vrouwtje zou reageren.

De kleine ging onmiddellijk op zoek naar melk op dat grote uitgestrekte lichaam en Frieda opende instinctief haar achterpoten en strekte die wat naar achteren. Manfred zoog zelfs met veel gulzig geweld aan de twee achterste voorgeschotelde bronnen, met haar kleine en dunne poten instinctief wat extra kracht bijzettend aan de zijkanten om de melk te laten stromen. Er zal wel niets uitgekomen zijn, dachten we, want onze Frieda en Susie zijn gesteriliseerd.

kitten 4

Manfreds inspanningen bij de zuigpartijen en haar dagelijkse moederlijke gedrag hebben invloed gehad op Frieda. Dat is het wonderlijke. Want Frieda is langzaam maar zeker via een hormoonwerking melk gaan produceren. Ik heb er geen verklaring voor. Noch de dierenarts en het personeel van de Sint Franciscuskliniek, die ook voor raadsels staan. ‘Hormoonwerking’ was wat wij daar bij het inentingbezoek vaak hoorden als mogelijke verklaring. Zij ook zagen de volgende foto’s, maar konden het ook niet met zekerheid zeggen hoe dat kan.
Wie het wel weet, mag het zeggen.

kitten 3

Het fenomeen is ook wel zo geweldig, dat Frieda voorlopig voor haar zorgt als een moeder en zodoende veel werk van ons overneemt. Manfred slaapt bij haar en als zij in paniek raakt of onzeker is, dan is Frieda haar toevlucht. Schitterend om te zien.

kitten6

kitten 5

Een jong katje bij je hebben geeft veel vreugde, vooral als hij spelend en soms destructief ontdekkingen doet. Dat verkennen van de wereld in en rond ons huis volgende week.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.