Bij ons in Brazilië. 80: De Renderklippen

Epe heeft ook een soort nationaal park. Dat is voor mij de streek rond de Renderklippen.

Het begint al een beetje vóór het hek dat de ‘toegangspoort is van dit natuurwonder. Het gedeelte van de parkeerplaats en het verblijf van de edele hertjes zou ik er ook bij rekenen.

Renderklippen 1

Een mooie rechte lijn van fraaie bomen drijft ons in de richting van dit natuurreservaat. Alhoewel het grootste gedeelte tot de gemeente Heerde behoort , beschouwen de Epenaren het praktisch als eigen grond.

Vooral de hondenbezitters gaan er in groten getale heen en veel vriendengroepjes  zijn er in de loop der tijden gevormd. Van de gesprekken die daar plaats vinden, kun je boeken vol schrijven.

Een andere trekpleister is natuurlijk de schaapskudde die het terrein schoonhoudt van gras en onkruid en kleine opkomende dennenboompjes weg graast.

Renderklippen 2

Op Epernet heeft vriend Jan Stenvert en er een dezer dagen een rijk artikel en Henk Posthouwer weer een sprekend mooi gedicht over geschreven met prachtige plaatjes. Voor mij is een kleine fotoreportage genoeg om even de schoonheid van deze heuvelachtige vlakte te laten zien. Vooral de Renderklippen in het vroege licht of haar kleurschakering op de late middag doen haar schoonheid goed uitkomen. Technische verklaringen over de biologische toestand laat ik aan anderen over.

Renderklippen 3

Renderklippen 4

Renderklippen 5

Renderklippen 6

Renderklippen 7

Renderklippen 8

Renderklippen 9

Renderklippen 10

Renderklippen 11

Renderklippen 12

Renderklippen 13

Renderklippen 14

Renderklippen 15

Het beste is om die streek gewoon even op de agenda te plaatsen als een stekkie dat geregeld bezocht moet worden. Je zult dan aangetrokken worden door haar constante afwisseling.

Wij in Brazilië hebben de zoete herinneringen en natuurlijk de foto’s.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.