Bij ons in Brazilië. 56: Susies verloofde (2)

Lupi was een heel ander soort hond dan onze Susie. Hij was wat agressief in zijn doen en laten. Hij liet nooit iets los. Hij speelde graag met een stuk touw, beet erin en wachtte tot ik dat touw uit zijn bek probeerde te halen. Een onmogelijke taak. Susie is wat timide, ook al komt zij van een wat ruwere favela-omgeving .Een rasechte straathond met toch zo veel lieve kanten.

Susie was weg van Lupi, maar hield zich op een afstand. Met ruwe spelletjes deed zij niet mee.
Lupi deed er van alles aan om Susie tot op zijn rashoogte te brengen en wat op te voeden. Alleen bewonderende blikken en staartgekwispel kreeg hij als liefdevolle reactie.

Lupi was een waterrat. Op onze wandelingen was het zijn lust en leven om even te gaan zwemmen in het kleine kunstmatige meertje op het diepste punt van ons condominium. Hij wilde zó graag dat ook Susie zijn plezier zou delen en samen met hem wat stokjes voor het baasje zou ophalen. Hij deed het iedere keer weer voor, maar Susie kreeg hij niet in het water.

susielupi1

susielupi2

susielupi3

 

Hij sprong als de beste. Vooral om zijn vijanden te pakken. Susie dreigde ook, maar vastgenageld op de grond.

susielupi4

susielupi5

Lupi gaf voorbeelden en lessen, maar Susie nam niks over. Ze was een verstokte nietsdoener. Liet alles aan de ander over, op wat malle sprongen na.

susielupi6

Tot dat Susie resoluut haar banden met hem verbrak, na een elf maanden lange weekendsamenleving. Lupi kwam trouw iedere zaterdagmiddag, maar werd verdreven alsof hij de pest vertegenwoordigde. Ik moest hem steeds, vast aan de riem, wegbrengen naar zijn huis. Het werd een drama, een paar zaterdagen achter elkaar. Het huwelijk tussen Susie en Lupi is nooit voltrokken. Als Susie loops was, zagen zij elkaar niet, dus ze hebben ook geen nakomelingen.

Tot slot moest hij weer terug naar de stad, naar het huis van zoonlief. Sindsdien hebben Susie en Lupi elkaar niet meer gezien. Hij maakt het wel goed daar in het stadse en Susie heeft in Frieda een nieuwe levensgezel.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.