Bij ons in Brazilië. 55: Susies ‘verloofde’ (deel 1)

Susie liep eens met ons en Mina langs een huis in ons condominium, beneden in onze straat. Achter een omheining zat een hond met zijn snuit door het gaas naar voorbijgangers te kijken. Susie voelde zich aangetrokken door het mannetje. Het was een schitterende terriër van het zuiverste ras met de naam Lupi. Op dat moment begon daar een kleine hondenromance.

lupi 1

De zoon des huizes had hem meegenomen vanuit de stad. Daar was het te druk. De zoon kon hem niet meer aan. Lupi zou dan een tijdje bij zijn ouders blijven, die daar permanent wonen, aldus het verhaal dat wij te horen kregen.
Hij mocht de eerste dag al mee naar ’t Hemeltje. Susie en hij renden als gekken vooruit.
Vanaf dat ogenblik werd hij iedere zaterdag, als men zag dat wij er waren, los gelaten en rende hij als een bezetene naar Susies huis en bleef op de trap wachten, tot hij met vlag en wimpel werd binnengehaald.

lupi 2

Ze waren altijd samen, binnen en buiten.

lupi 3

lupi 4

Het was geweldig mooi om te zien hoe ze elkaar de liefde betuigden.

lupi 5

lupi 6

lupi 7

lupi 8

Hij at ook bij ons. Had zijn eigen bordje, waar hij ongeduldig op wachtte. En hij kreeg als mannetje als eerste versnaperingen. Wij kunnen zoiets  ‘machismo’ in de natuur noemen.

lupi 9

lupi 10

Hij bracht de nacht van zaterdag op zondag door in de bibliotheek, waar ook Susie haar bedje heeft en ging steevast mee op onze wandelingen.

lupi 11

lupi 12

Hij werd, met goedkeuring van zijn nieuwe baasje, weekendlid van onze familie. Onze oude Mina leefde wat op de rand mee en voelde wel dat zij niet bij die twee paste.

Volgende week ga ik verder over deze romance en laat ik weten hoe het af liep.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.