Kerst

Dit jaar besloot ik een echte kerstboom te kopen. Geen kunstkerstboom dit jaar, nee, een echte. Ik verheugde me al op de heerlijke geuren `s morgens als je de kamer binnenkomt. En ik weet heus wel dat een echte niet zo mooi is als een kunstkerstboom.
Dus: op naar de kerstboomverkoper.
In de stromende regen zochten we de gelukkige boom uit die bij ons de kerstdagen mocht doorbrengen. Hij moest niet te hoog en niet te dik (breed) zijn. Want jongste is de 22e jarig en alle visite moest er ook nog bij kunnen.
Toen we een prachtexemplaar hadden gespot, bleek dat er ook een standaard bij moest. Tja….
De verkoper beloofde dat de boom in de standaard keurig recht zou staan. Doornat kwamen we thuis. Het kerstgevoel was er nog niet echt.

 

Thuis heeft de boom twee dagen in de schuur mogen acclimatiseren, toen mocht hij naar binnen.
Ik zette hem op de standaard en zowaar, hij stond keurig recht! En wat mij ook meeviel, hij zag er helemaal niet minder uit als de kunstboom. Sterker nog, juist beter!
Bovendien scheelde het me een hoopt tijd, het opzetten alleen al van die k..kunstkerstboom is een ochtendvullend programma! Eerst alles van zolder slepen, onder gemopper van 'waarom moet ik altijd alle spullen naar beneden slepen', dan alle takken uitzoeken op kleur, dan de takjes in de paal steken (op de juiste kleur) en dan alle (!!!) takken en takjes uitvouwen en in de juiste vorm buigen. Wat een takkeklus!
Na zo`n anderhalf uur was ik altijd stikchagrijnig, misschien is dat de verklaring dat de echte boom er een stuk beter uit ziet.

Maar goed, nu was ik dus in een uur klaar met de boom. Inclusief de lampjes ontwarren en mooi verdelen over de boom. Toen alles klaar was en ik de lampjes aandeed, bleek dat één snoer nogal moeite had met functioneren. Het was meer een disco-lichtsnoer. Verdraaid, dat was waar ook, ik zou dit jaar een nieuw snoer kopen en deze weggooien. Helemaal vergeten! Ik peuterde wat aan de lampjes en het snoer en kwam er achter dat als je de stekker op een juiste stand in de stekkerdoos deed, het snoer het ook goed deed. Het gezin kreeg opdracht niet in de buurt van de stekkerdoos te komen, maar voor de zekerheid toch maar even een nieuw snoer gekocht.

Toen binnen alles in kerstsfeer was gebracht, werd het tijd om de actieradius te vergroten. Voorheen bracht ik buiten drie lichtsnoeren aan in de tuin, maar nu was zoonlief thuis, herstellende van een griep. Die kon mooi even helpen! Dacht ik. Want het zelf doen bleek toch sneller en beter te gaan. Volgens zoon ook. Volgens hem scheelt dat ook een hoop gedoe en gemopper.
Klapstuk was toen ik met mijn knieën op de container ging zitten en bijna door het deksel knalde. Hilarisch was volgens zoon ook dat ik me verbaasd afvroeg waarom de lampjes het niet deden, terwijl ik de stekker nog in mijn hand had.

Maar goed, de familie Van den Berg is klaar voor kerst. Het huis is gereed en we zijn allemaal nog heel.

Ik wens u, lezer van Epernet, goede kerstdagen toe, (speciaal voor de moeders - sterkte collega`s !) en een voorspoedig, gezond en liefdevol 2019.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento