Hek gesaboteerd ...

HEK 1Ai! Sabotage! Het hek op de Kamperweg in de zwijnenkerende voorzieningen is kaduuk. Het keiharde bewijs is op de foto’s te zien. Het is zo krom als een hoepel. Gemolesteerd! Door de weergoden. In eendrachtige samenwerking met de firma Arfman, de leverancier van het hek. Het was kennelijk niet bestand tegen het weer en is kromgetrokken. Vervelend, nu is het bijna niet dicht te krijgen. Alleen met veel spierkracht. Maar ja, er rijden amazones die ik dat niet toedicht. Hopelijk heeft de gemeente er nog garantie op. En anders moet er maar een aanslag gedaan worden op het budget dat voor onderhoud beschikbaar is gesteld. Of is dat er niet?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 kromhek

Afgezien van allerlei negatieve berichtgevingen in en op landelijke media is het trouwens verdacht stil over het hek. Zou het nog tientallen keren per week worden vernield? Of is het bij die elf keer gebleven? Zijn de daders al gepakt? Zijn er al mensen op heterdaad betrapt toen zij een hek open lieten staan?

Het zal de wilde zwijnen worst zijn. Ze blijven er aan alle kanten langs lopen. Vanmorgen verbaasde ik me er over dat een flink deel van de Lichttorenweg totaal is omgewroet. Nog even en er kunnen geen auto’s meer rijden. Ook zijn, voor het eerst sinds mensenheugenis, wroetsporen gesignaleerd langs de Tongerenseweg. Het is niet te hopen dat de vosvarkens daar oversteken op een moment waarop er een auto langs rijdt, want dan heb je de poppen goed aan het dansen. Hoewel de adviessnelheid er 60 km/uur is, raggen ze me ’s avonds in het donker regelmatig met een noodsnelheid voorbij.

Gelukkig zijn we niet de enige dorpsbewoners die last/plezier van de wilde zwijnen hebben. In Wapenveld zijn ze nu ook opgedoken in de bebouwde kom. Goed nieuws, zo vlak voor het vakantieseizoen waarin toeristen ontmoetingen met wild in het vooruitzicht gesteld worden.

Leuk item van Nieuwsuur over wilde zwijnen zien? Klik hier en scroll naar het laatste filmpje. ,,Er zijn er veel te veel!'' ,,Welnee, er kunnen er nog wel meer bij.''

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.