Geperst (36): Volstrekt gebrek aan inlevend vermogen

Soms hoor ik iets waarvan m’n vingers beginnen te jeuken. Dan kan ik het niet laten om ze even over het toetsenbord te laten dansen. Dit stukje is dit keer het resultaat.

We weten inmiddels allemaal wel dat er maar geen eind lijkt te komen aan de wegwerkzaamheden in Epe. Eerst de rondweg en het centrum, toen Epe-Zuid, daarna de Hoofdstraat-Noord, toen even niets en nu weer de (onder meer hetzelfde stuk) Hoofdstraat-Noord en het verlengde ervan, een deel van de Heerderweg. En als dat allemaal achter de rug is, komt de provincie om de hele Heerderweg onder handen te nemen en ongetwijfeld ook een tijd nauwelijks of geheel niet begaanbaar te maken. Vanaf volgende week maandag is de Heerderweg tussen de Paasvuurweg en Plekweversweg/Kortenkampweg (bij het politiebureau) drie weken geheel afgesloten.

Daar ben je lekker mee als je een bedrijf aan de Heerderweg hebt, zoals De Loreley en Dennenheuvel. Het kost ze zonder meer klandizie, want bij de afrit van de A50 staan al borden dat Epe via die kant niet bereikbaar is. Het zou dus wel zo netjes van de gemeente zijn geweest als ze beide horeca-exploitanten even op de hoogte zou hebben gesteld van de afsluiting. Maar dat is niet gebeurd, ze moesten het in de krant lezen.

Het zal de gemeente ook een rotzorg zijn dat beide bedrijven lijden onder de afsluiting. Dat bleek wel toen Miranda van Uden van hotel Dennenheuvel deze week de gemeente belde om er haar teleurstelling over uit te spreken dat de gemeente niet zelf even contact had opgenomen en om te informeren naar de finesses van de afsluiting. Haar gesprekspartner haalde er de schouders over op toen ze kenbaar maakte dat ze drie weken een flinke dip in de omzet verwacht. ,,Ach, dan heeft u het toch drie weken lekker rustig.’’

Als Dennenheuvel van mij was, zou ik die ambtenaar uitnodigen voor een gratis diner en iets in zijn eten stoppen waardoor hij drie weken zó aan de dunne is, dat hij zijn bed niet uit durft. ,,Ach, dan heb je het toch drie weken lekker rustig.’’

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Jan

  Heel Epe staat al een hele poos op zijn kop. Eerst de herinrichting van het centrum. De maandenlange afsluiting van de Stationsstraat, wat Boeket&Brokante haar kop heeft gekost. De hoofdstraat noord waar wonder boven wonder de middenstanders gewoon door proberen te werken. Tussentijds de hoofdstraat zuid voor de berijkbaarheid van de klaarbeek en de vechtelarij. Zo meteen de Heerderweg voor het prestigieuze plan van de provincie.
  Al je kijkt wat er in één week gedaan wordt, het schiet niet op. En al die tijd mogen we niet klagen want het wordt er allemaal beter en mooier door.

  Dat moet ik allemaal nog wel zien, afslag hoofdstraat-officiersweg is er in iedergeval niet door verbetert.
  En over die hoog gelegen parkeervakken al helemaal niet te spreken. Als je een beetje lage wagen hebt kost dat je bodemplaat.

  Mooi uitgerekend achter de tekentafel !

 • Jan Stenvert

  Weet je wat ik ‘bah!’ vindt Hennie? Dat er mensen zijn die vinden dat je niet negatief over iets moet schrijven en negatieve zaken niet aan de kaak mag stellen, maar onder het tapijt moet stoppen en net moet doen alsof er niets gebeurd is. Die hun oren en ogen gesloten houden voor slecht nieuws. Die zich beklagen als daar wel aandacht aan wordt besteed. En die deze site met de nodige vooringenomenheid bezoeken en door een gekleurde bril bekijken, waardoor ze niet eens zien dat epernet met onder (veel) meer al z’n reportages van de omgeving, wandelingen, fietstochten en activiteiten één grote reclamespot is voor Epe. Die mensen kunnen we missen als kiespijn. Blijf gewoon weg hier.

 • Hennie Hanekamp

  Hoe brengen we onze mooie Epe zo negatief mogelijk in de publiciteit?
  Door deze site veelvuldig te lezen: Bah!

 • Jan van de Vlekkert

  Een aantal partijen zijn de afgelopen week vooral bezig geweest om bij elkaar allerlei veren in de daarvoor bestemde ruimte te steken aangaande de weer fantastische begroting die is gepresenteerd.
  Het kwijlen van sommige raadsleden was soms bijna hoorbaar, vooral binnen die partij waarvan mij de naam maar niet te binnen schiet, Het leek er potdorie bij die club uit Vaassen wel op dat de slager weer eens z,n eigen vlees keurde.
  Met dit soort bezigheden kom je dan ook helemaal niet meer buiten of op straat, zodat je dan ook niet meer weet wat daar allemaal gebeurt .....!

 • Haverkamp

  Totaal verziekte cultuur, een tijdje geleden verzuchtte iemand uit onverdachte hoek al: "Hans heeft zijn ambtenaren niet in de hand".....
  Kan natuurlijk ook zo zijn dat "Hans" zelf het slechte voorbeeld geeft, of gewoon totaal incapabel is.

 • Jan van de Vlekkert

  Ach, sommige ambtenaren hebben het altijd rustig, je beurt je salaris toch wel ook al gooi je het Gemeentehuis een heel jaar dicht.

  D,r mot un Gemeentewarker un gat graven. Vrugge an zien chef, ,,woar mok ut zand loaten,, ? zeg die bovenbaas ; graaf d,r, mar un gat noast, kuj doar ut zand ingooien.

  De moraal van het verhaal; Je gooit eerst de hele boel dicht, en dan kom je erachter dat er ook nog ECHT gewerkt moet worden om nog wat te verdienen ........!

 • Rik

  Van zo'n ambtenaar zakt je de broek werkelijk van af!
  Weet hij nog wel wat er buiten het gemeentehuis aan de hand is en wat er leeft?

 • Els

  Ik denk dat het niet alleen geldt voor deze bedrijven maar voor alle bedrijven aan dit stuk van de Hoofdstraat en de Eperweg,die nu al zo lang niet of slecht bereikbaar zijn en met al die troep voor de deur!

 • Willem van Putten

  Jan, niet iedereen heeft het besef dat een ondernemer niet aan het eind van de maand zijn salaris automatisch bijgeschreven krijgt.
  Sommigen denken ook dat iedere cent die in je kassalade verdwijnt pure winst is die je op kunt maken.

Powered door Komento