Participeren, het kan wel!

“Waar een wil is, is een weg” wordt er vaak gezegd en daar moest ik ook aan denken toen ik twee artikelen las op Veluweland.nl. Het ene artikel gaat over hoe de gemeente Hattem mensen en met name jongeren inzet om rommel op te ruimen. Het andere gaat over hoe in Nunspeet een vereniging zich hier voor inzet.

(door Bert de Weerd)

Samen zorgen voor een schone omgeving kan dus wel, alleen moet het zoals ik in een vorig bericht aangaf wél van twee kanten komen en daar wringt dan in Epe ook meteen de schoen. Gezien de vele activiteiten die de ondernemersvereniging, Koppel en andere organisaties en verenigingen in Epe organiseren, blijkt dat het mogelijk is om mensen te mobiliseren om zich ergens voor in te zetten. Waarom lukt dat de gemeente Epe niet? Het is duidelijk dat de gemeente de zwakke schakel is hierin.

Overigens, ook de politieke partijen in Epe, inclusief de oppositie, laten het afweten. Veelzeggend is dat er geen enkele reactie komt van politieke partijen op het bericht “participeren is geen eenrichtingsverkeer”  dat enkele weken terug op deze site is geplaatst. Waarom geen reactie? Wat hebben de politieke partijen te verliezen?

Tot slot, rest mij nog  de vraag: Wanneer wordt de politiek hier in Epe eindelijk eens wakker?

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento