Laatste reacties

Hallo, ik ben Jeanette en ben geboren op 3 april 1951 in Epe.
Heb lang geleden in Hattem op school gezeten en het klopt dat ik bij Monuta heb gewerk...
Mijn opa is in dit huisje geboren. In de jaren 70 hebben we het huisje van binnen gezien. Alles van nog in oude steil. In de bedstee stond de tv. Er ...
Ik kom al vanaf 1951 in Epe bij Heidebad. Nu staan wij nog steeds op het terrein wat grenst aan hotel Heidebad
Wat een mooie geschiedenis van de school. Ik ben benieuwd of er ook bekend is wie de kinderen zijn op de foto van 1943.
Ik doe onderzoek naar een fam...
Goedemiddag..
Is het mogelijk een bericht door te geven aan Hedy van Spanje?
Al lang uit het oog verloren dus dan op.deze.wijze.
"Lieve Hedy...stu...
Frank Mensink:For Ever Young, geweldig! Cialfo, nog steeds een inspirerende vereniging
niet afgebeelde fotokaart in mijn bezit - is er ook een adres bekend?

ben bereid er een scan van aan te leveren
Hoi Harry,
Als ik het goed heb is dit om te testen hoe verschillende diersoorten op verschillende kleuren licht reageren. Dit om langs bossen lantaar...
Wie kan mij iets vertellen over de winkel aan de Ossenweerdstraat in Deventer. Hier was ook een stomerij gevestigd met de naam DE ACHTERSTE MOLEN. Mij...
IK BEN 72.
de slager was in mijn tijd slager HUP en de schoen maker Tenkink
Ik werk vanaf 2014 bij de Hertekolk via Paasheuvelgroep. Kom ook uit Epe en werk met veel plezier bij de Hertekolk. Wat een fijne accomodatie en een g...
Goedemorgen redactie.
Dit bericht is alweer ruim 7 jaar geleden geplaatst. Hoe is het nu met mijn oud collega van de LTS Epe?
Vriendelijke groet, ...
Hier kon je lekker schepijs kopen voor een kwartje.
geweldig, mijn opa Derk Bosman op de klasse foto! vanaf m´n 5e logeerde ik tijdens de vakanties in Oene,
ben nu 68..... horthoekerweg 14
ik herinner...
Als uitzendkracht heb ik in 1981 bij vetsmelterij Smilde in Epe blikken met vet gevuld/

Zoeken

Epe maakt zich wel degelijk zorgen over nieuwe vliegroutes

De beide nieuwe vliegroutes vanaf vliegveld Lelystad die over de gemeente Epe zijn geprojecteerd, baren de gemeente zorgen. Niet alleen vrezen leden van de gemeenteraad en het college de geluidsoverlast, maar vooral ook gezondheidsaspecten, zoals de uitstoot van fijn- en stikstof. De gemeente heeft geen mogelijkheden om bezwaar aan te tekenen, maar gaat wel lobbyen en sluit daarbij aan bij andere gemeenten en de provincie die al kenbaar hebben gemaakt zich te willen verzetten.

De gemeente is evenals andere ‘getroffen’ gemeenten en de provincie totaal verrast door de aanwijzing door staatssecretaris Dijksma van de nieuwe vliegroutes. ,,Het proces is niet transparant geweest, dit hebben we niet kunnen weten’’, aldus wethouder Joop van Nuys vanavond in de gemeenteraadsvergadering.

In eerste instantie waren de routes meer richting IJssel getrokken en zouden ze niet boven grondgebied van de gemeente Epe lopen. Over de nieuw routes houdt het rijk in het najaar een aantal voorlichtingsbijeenkomsten voor gemeenten en provincies. Epe verwacht dan meer informatie te krijgen over onder meer de gezondheids- en milieuaspecten.

De nieuwe routes zijn een gevolg van een uitbreiding van vliegveld Lelystad. Dijksma benadrukte dat er onder meer rekening gehouden moest worden met de druk bevlogen routes naar en van Schiphol en het militair gebruik van het luchtruim. De drukte in het luchtruim is er onder meer oorzaak van dat de toestellen boven de gehele gemeente Epe op 1800 meter hoogte blijven vliegen.

Wethouder Robert Scholten ging nog in op een publicatie van de PvdA, waar zijn uitspraken in de update van dit verhaal ook op zijn gebaseerd. Hij wees er op dat over dit onderwerp is gesproken toen er nog sprake van was dat de routes over de IJssel zouden lopen.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • v Gortel

  Update: Inmiddels ligt er een alternatief plan van belanghebbenden (oa Teuge) op tafel. Alle vertrekkende vliegtuigen naar het zuiden eerst over Epe, weliswaar minder laag maar toch. Het zal er niet toe leiden dat de vitale vakantieparken waar de gemeente zo zijn best voor doet er zullen komen. De toeristen zullen wel een ander stiller deel van de Veluwe gaan uitzoeken.

 • Coos

  Beantwoordde: Heleen

  ?Weet jij een vereniging die in het kader van dit onderwerp wel met de gemeente zou willen samenwerken? Burgerparticipatie of zoiets??

 • Haverkamp

  Beantwoordde: Paul

  Die schijnen al gevlogen te zijn.....;)

 • Paul

  Er wonen een behoorlijk aantal KLM piloten in en om Epe. Misschien dat zij hier iets zinnigs over kunnen zeggen, of hebben zij hun huis al te koop gezet ivm de te verwachten waardedaling?

 • Daniël Verveer

  Sorry, foute link. Ook leuk om te zien, maar ik doelde op deze toespraak :

  ****s://youtu.be/ARhHELotURY

 • Daniël Verveer

  Als we het tevoren hadden geweten en we hadden er een referendum over kunnen houden, was het er toch gekomen zoals het nu wordt geserveerd.
  Kijk maar naar het Oekraïne referendum, ook al was dat niet bindend. Het wordt tijd dat dit land een échte democratie wordt en geregeerd wordt op de manier dit Thierry Baudet [ FvD ; Forum voor Democratie ], heeft uitgelegd in de tweede kamer. Zie hier de toespraak [ niet in het latijn] ;
  ****s://youtu.be/o3lFMjiyAeo

 • Heleen

  Het is inderdaad niet mogelijk om de vliegroutes via bestuursrechtelijke procedures aan te vechten. Het is wel mogelijk om bij de civiele rechter te procederen via een vereniging of stichting. De gemeente Epe zou zich kunnen aansluiten bij een dergelijk initiatief.

 • Haverkamp

  ,,Het proces is niet transparant geweest, dit hebben we niet kunnen weten’’

  Koekje van eigen deeg heet dat geloof ik.....Misschien moet je jouw PVDA partijgenote Dijksma even bellen Joop.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.