Heerder college wil toch kleiner hondenlosloopgebied Renderklippen

losloopgebiedOndanks luide protesten van een heel leger vaste bezoekers en brede bezwaren van verreweg de meeste politieke partijen in februari waagt het Heerder college van b en w toch nog een nieuwe poging om het losloopgebied voor honden op de Renderklippen drastisch verkleinen. Het gedeelte waar dat straks nog mag als het dagelijks bestuur van de gemeente Heerde haar zin krijgt, wordt ongeveer gehalveerd. Een ronde lopen over de heuvels, zoals veel mensen dagelijks doen, of over het brede middenpad wandelen mag alleen nog met een aangelijnde hond. Bovendien mogen mensen er niet met meer dan twee honden lopen.

Lees meer...

Berm Tongerenseweg als stortplaats?

Jammer, het aantal mensen dat het bos of bermen als stortplaats voor grof vuil gebruikt neemt hand over hand toe. We hebben er maar twee woorden voor: ongelooflijk asociaal! Of zou de eigenaar deze bank hebben verloren bij een verhuizing, suggereert de maker van onderstaande foto, die is gemaakt bij de Tongerenseweg 172.

bank

 

Epe op z’n allermooist in nieuw boek van Bert Hanekamp

05 Custom

Bijna 200 pagina’s met juweeltjes van foto’s laten
zien hoe schitterend ons dorp en z'n omgeving zijn

Bert Hanekamp brengt weer een boek uit! Een fotoboek dit keer. Met zijn mooiste foto’s van Epe en omgeving brengt hij een beeldige ode aan zijn woonomgeving. Bladeren door het ongeveer 180 pagina’s tellende fotografische tijdsdocument is een feest voor iedereen die iets met Epe heeft.

samen

Lees meer...

Is het zo erg met de gemeente? Ja, heel erg

Het verzet tegen het als ondemocratisch ervaren gemeentebestuur van Epe wordt dus gebundeld. Zijn dat een stelletje ontevreden burgers die hun zin niet hebben gekregen? Nee, het zijn inwoners die herhaaldelijk hebben ervaren dat er veel aan te merken is op het gemeentebestuur en willen dat het voortaan anders gaat, dat burgers wèl serieus genomen worden en dat de gemeenteraad en het college er eindelijk van doordrongen worden dat ze er voor de burgers zitten en niet omgekeerd. Is het zo erg dan? Ja, heel erg.

Lees meer...

Nieuwe belangenfederatie bundelt verzet in strijd met gemeente

Een nieuwe, breed gedragen belangenvereniging bindt de strijd aan met het Eper gemeentebestuur. Aanleiding is de onvrede over het functioneren van het college en de coalitiepartijen. Tot de oprichting is deze week besloten tijdens een bijeenkomst die werd bijgewoond door vertegenwoordigers van o.a. Ons Mooi Epe, Wissels Belang, de Vereniging Behoud Kwaliteit Epe, de vereniging in oprichting ‘Ons Mooi Schaveren’, het anti-zwijnenrastercomité, de hippische sport, Milieuzorg en eigenaren van een tweede woning.

Lees meer...

Eper Lijkkoets doet weer dienst

sepia 7006010 Custom

Gisteren mocht sinds lange tijd de Eper Lijkkoets weer echt dienst doen binnen onze eigen gemeente. Precies zoals het 100 jaar geleden ging, liepen familie, vrienden en buren achter de koetsen aan. Weliswaar niet de gehele route, maar het leverde wel een zeer indrukwekkend beeld op.
Via de prachtige landelijke weggetjes in Emst en Zuuk reden de koetsen naar De Middenstip Epe voor de condoleance. 's Avonds via ongeveer dezelfde route weer terug naar huis.
De Stichting Begrafeniskoets zet zich in om dit originele Eper museumstuk voor de gemeente Epe te behouden en actief zijn diensten te laten blijven uitvoeren. De geschiedenis van de koets is uitgebreid beschreven op www.begrafeniskoets.nl

Lees meer...

Lintjes voor zeven drijvende krachten

170426 Foto Lintjesregen ovv Hans van de Vlekkert CustomZeven koninklijke onderscheidingen heeft burgemeester Hans van der Hoeve vanmorgen uitgereikt. Onder anderen Epenaar Rijk van Ark Jzn en Vaassenaar Wim van der Maten werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Biljartberoemdheid Ad Vermeulen uit Vaassen werd benoemd tot Ridder. Een achtste onderscheiding wordt uitgereikt op 3 mei, omdat de gedecoreerde vandaag – noblesse oblige – voor vrijwilligerswerk in het buitenland vertoeft.

Lees meer...

Jeugdlintje voor Ramon, Rebecca, Jarno, Robbin en Selina

 Fotografie Joop Luimes uitreiking jeugdlintjes gemeente Epe CustomDe gemeente Epe heeft vijf jongeren die zich belangeloos verdienstelijk maken voor de samenleving beloond met een jeugdlintje. Vandaag, een week voor de landelijke lintjesregen, zijn de jeugdlintjes uitgereikt door burgemeester Hans van der Hoeve in een speciale bijeenkomst in het gemeentehuis. Voor het zesde jaar op rij zijn er jongeren van 6 tot 18 jaar beloond voor hun goede verdiensten als voorbeeld voor andere jongeren: Ramon Kroes (14), Rebecca Trip (15), Jarno van Brink (14), Selina Strijk (10) en Robbin Oosterbaan (15).

Deze jongeren zijn volgens de jury een voorbeeld voor andere jongeren. Ze zetten zich voor langere tijd in voor de medemens, natuur of cultuur in hun directe omgeving. En dat zonder dat zij hier zelf op welke manier dan ook baat bij hebben. Chapeau!

Lees meer...

Heerde stelt vergadering over de Renderklippen uit

De tweede bespreking van de plannen voor de Renderklippen door de gemeente Heerde is uitgesteld. Daarover wordt niet op maandag 10 april vergaderd, zoals eerder was aangekondigd door de gemeente, maar op maandag 15 mei. Tijdens de eerste ronde op maandag 20 februari zijn zo veel vragen gesteld, dat het ambtelijk apparaat en het college meer tijd nodig hebben om ze te kunnen beantwoorden dan aanvankelijk was gedacht. De plannen omvatten naast een forse beperking van het losloopgebied voor honden onder meer uitbreiding van kiosk de Schaapskooi, de aanleg van een verhard fietspad van dat gebouw naar het Heerderstrand en een opwaardering van de gemeenteschuur tot outdoorcentrum. Ook is de kap van veel bomen onderwerp van discussue.

Subcategorieën

Iets melden of vragen?
[email protected]

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.