Vandaag nog mailtje naar de burgemeester sturen om levensbedreigende situatie van gezin te voorkomen

pakistani 3Als u met een simpel e-mailtje wilt bijdragen aan een poging om vier levens te redden, moet u beslist dit verhaal lezen en een berichtje sturen naar de burgemeester van Epe. Het gaat om de levens van de familie Israel, vier Pakistani die in twee jaar tijd op een bewonderenswaardige manier zijn ingeburgerd in Epe, maar op de nominatie staan om via Polen naar Pakistan te worden gestuurd. Omdat ze christenen zijn en om die reden Pakistan zijn ontvlucht, zit het er dik in dat ze daar niet lang meer te leven hebben en hen hetzelfde lot wacht als hun 8-jarige dochtertje/zusje en een oom, die zijn vermoord. Stuur het mailtje vandaag nog, voordat het te laat is.

 

Klik hier om verder te lezen

Ons Mooi Epe wil met manifest bestuurscultuur verbeteren

manifestclick2 CustomIn een poging een eerste aanzet te geven tot verandering van de bestuurscultuur in Epe heeft de vereniging Ons Mooi Epe de politieke partijen in de gemeente Epe gevraagd een manifest te onderschrijven met de titel ‘De burger aan het woord’. Het manifest is vooral bedoeld om een ‘betere verbinding met en betrokkenheid van de burgers te realiseren’ en bevat een zestal (uitgangs)punten. Op Nieuwe Lijn en Gemeentebelangen na hebben alle politieke partijen het stuk onderschreven. De beide partijen die dat niet hebben gedaan, vinden dat het ‘geen toegevoegde waarde’ heeft. De partijen die het manifest wel hebben onderschreven, houden samen met Ons Mooi Epe op 28 februari in de Middenstip een politieke avond waarop iedereen van harte welkom is.

De deelnemers kijken terug op het proces rond de reconstructie van de Heerderweg en ‘andere zaken waarbij burgerparticipatie geen of een veel te kleine rol heeft gespeeld’. Onderwerp van gesprek is onder meer de wijze waarop de politieke partijen het bestuurlijke proces denken te verbeteren. Ook de mening van de politici over de laagvliegroutes vanaf vliegveld Lelystad komt aan de orde. Voorzitter Robert Tieskens van de Stichting Red de Veluwe geeft een update over dat onderwerp.

Oud-burgemeester van Heerde Inez Pijnenburg treedt op als gespreksleidster.

De gratis toegankelijke bijeenkomst op 28 februari begint om 19.30 uur. Aanmelden vooraf is nodig en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

manifest

click2 Custom

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Jan van de Vlekkert

  Op de site van Nieuwe Lijn beklaagt de hr,de Vries zich van het feit dat de Stentor nu definitief een regionale krant is geworden. Enerzijds terecht, anderzijds de Veluwe bestaat natuurlijk niet uit Vaassen alleen.
  De hr, de Vries probeert ons voor te houden dat Nieuwe Lijn een lange ervaring heeft met het verzorgen van nieuwe informatie via publiek toegangkelijke en controleerbaar via onze eigen wekelijkse advertentie bla bla enz. in het Vaassens Weekblad al wel veertig jaar is bijna aandoenlijk te noemen maar is natuurlijk zo gekleurd als de pest.
  Als dus de Stentor heeft besloten om ons voortaan links te laten liggen om nog enige objectiviteit te waarborgen kunt u wel blaffen als waakhond van onze democratie, maar laat dan het bijten maar afwezig.
  Ongeloofwaardigheid kan in sommige gevallen een deugd zijn.

 • Jan van de Vlekkert

  Een van de eerste uitgangspunten in het overigens flut verkiezingsprogramma van Gemeentebelangen Epe is ,, Wij staan voor een transparante, eerlijke politiek,,. Een simpele regel, maar geen woord wat ze daar nou eigenlijk mee bedoelen.
  Door het manifest van Ons Mooi Epe met als titel ,,De burger aan het woord,, niet te ondertekenen vraag ik mij als kiezer af welke draaikonterij-politiek deze partij nou eigenlijk uitvoert.
  Als u vindt dat het manifest van Ons Mooi Epe geen ,,toegevoegde waarde heeft,, leg het ons als kiezer eens uit wat daarvan de achterliggende gedachte is.
  Zomaar zonder onderbouwing is kretologie die ongeloofwaardig is.

 • Jan van de Vlekkert

  ,,Geen toegevoegde waarde,, Dit argument was te verwachten van een partij die geen vernieuwing voorstaat.
  Ik noem dit argument de arrogantie van de macht
  Hoe halen die andere partijen het in hun hoofd, wij als Nieuwe Lijn bepalen zelf wel wat goed voor de burger is.
  Burgerparticipatie en ,,actieve betrokkenheid,, hoe verzin je het.
  Een stem op Nieuwe Lijn betekent gewoon als stemvee te fungeren en wordt daarvoor beloond met 50 Euro zwijggeld.
  Je vindt daarin altijd een medestander, in dit geval ach gut, onze Gemeentebelangen.
  Door nu alvast de hielen te likken van de grotere broer uit Vaassen, dek je je al vast in t.o.v. e.v.t. coalitie besprekingen.
  Het is aan de verstandige kiezer om dat te voorkomen.

 • Haverkamp

  Beantwoordde: Jan van de Vlekkert

  Het hielen likken was natuurlijk al eerder begonnen. Een manipulatieve leugenaar wordt door de politiek unaniem voorgedragen voor herbenoeming terwijl diverse hypocriete lieden daarmee achterkamertjes gesprekken voeren en doen of er niets is gebeurd....!
  Hoe zwart moet een boek zijn...?

Iets melden of vragen?
[email protected]

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.