Vandaag nog mailtje naar de burgemeester sturen om levensbedreigende situatie van gezin te voorkomen

pakistani 3Als u met een simpel e-mailtje wilt bijdragen aan een poging om vier levens te redden, moet u beslist dit verhaal lezen en een berichtje sturen naar de burgemeester van Epe. Het gaat om de levens van de familie Israel, vier Pakistani die in twee jaar tijd op een bewonderenswaardige manier zijn ingeburgerd in Epe, maar op de nominatie staan om via Polen naar Pakistan te worden gestuurd. Omdat ze christenen zijn en om die reden Pakistan zijn ontvlucht, zit het er dik in dat ze daar niet lang meer te leven hebben en hen hetzelfde lot wacht als hun 8-jarige dochtertje/zusje en een oom, die zijn vermoord. Stuur het mailtje vandaag nog, voordat het te laat is.

 

Klik hier om verder te lezen

Bridgen voor een roze riksja

Soroptimistclub Hattem - Epe SHE houdt op zondagmiddag 18 maart een bridgedrive in de Brasserie van camping de Wildhoeve te Emst en de netto opbrengst wordt besteed aan een roze riksja voor Pakistan.

De roze riksja-taxi-service is door Plan Nederland gelanceerd om meisjes en vrouwen meer bewegingsvrijheid te geven, zonder dat ze worden lastiggevallen door opdringerige mannen. Volgens de ILO (International Labour Organization) werkt driekwart van de Pakistaanse vrouwen niet buitenshuis, omdat veilig vervoer ontbreekt.
In Chakwal kunnen meisjes en vrouwen met een roze riksja nu probleemloos naar school of naar hun werk. Maar er is nog een ander groot voordeel. De vrouwen die de riksja’s besturen, verdienen daarmee een inkomen dat hen financieel onafhankelijker maakt.

Plan Nederland, opgericht in 1975, is lid van de wereldwijde koepelorganisatie Plan International. De organisatie bestaat sinds 1937, toen de Britse oorlogscorrespondent John Langdon Davies zich het lot aantrok van de kinderen in de Spaanse Burgeroorlog. Plan is een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen.
De middag begint om 12.15 uur en de prijsuitreiking is om 17.30 uur. Tevens worden er die middag (h)eerlijke prijzen verloot.

De kosten per paar zijn  € 25,- (inclusief welkomstkoffie/thee en hapjes). Er wordt gespeeld met beginners, minder gevorderden en gevorderden.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 1 maart met vermelding van namen, speelsterkte en eventueel NBB nr.
Na aanmelding ontvangt men een mail met informatie over de betaling en overige gegevens.
Aanmelden via mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

info: soroptimist.nl

facebook/Soroptimist Hattem- Epe SHELaat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.