Emst maakt er een echt kinderfeest met SInterklaas van

Zaterdag 25 november is het weer zover. Dan komt Sinterklaas voor de 46e keer naar Emst, nadat hij een week eerder in zijn stoomboot is aangekomen in het Friese Dokkum. Van daaruit komt hij met zeker 25 Pieten naar Emst.

(door Henk Boeve)

Met een speciale koets, volgeladen met cadeaus en getrokken door twee paarden met koetsier Paul Sueters van Stalhouderij Het Zwarte Paard uit Emst aan de teugels, zal Sinterklaas met zijn Pieten om 13.30 uur bij de rotonde in Emst arriveren. Daarna gaat hij een rondrit maken. De route is Hoofdweg – Hanendorperweg – Ds van Rhijnstraat –Hullandstraat – Kuilakkerweg –Hezeweg –Ds. van Rhijnstraat – Hezebrink.
Uiteraard ontbreekt muziekvereniging Prins Bernhard hierbij niet.

De rondrit door Emst zal zo’n half uurtje duren en de verwachting is dat de Sint om 14.00 uur zal arriveren bij de Hezebrink. Tenminste, als de Pieten de weg niet kwijt raken, want op dit moment is men druk bezig met de renovatie van de Hoofdweg. Dan begint het grote spektakel voor de kinderen in de Hezebrink. Voor de zesde keer is er dan de Emster Sint Show, gepresenteerd door niemand minder dat Adje en Gradje met muzikale begeleiding van drive in Base – X Delano Bruggink. Het is de bedoeling dat kinderen uit Emst - maar er mogen ook kinderen meedoen die niet in Emst wonen - Sinterklaas gaan vermaken. Kinderen mogen zelf iets bedenken en aan Sinterklaas laten zien. Dat kan een dansje zijn, een liedje zingen, een kunstje doen, goochelen; het maakt helemaal niets uit wat ze gaat doen, als Sinterklaas maar vermaakt wordt. Kinderen moeten zich van tevoren wel opgeven en dat kan bij de juf of meester, maar ook bij Ria Dijkhof, telefoon 0578-662413. Wel opgeven voor vrijdag 24 november.

De afgelopen periode zijn er kleurplaten uitgereikt op de scholen in Emst. Ook kan een kleurplaat opgehaald worden bij de Spar en bij de speeltuin aan de Ds. van Rhijnstraat. De kinderen moeten vóór 22 november de kleurplaten inleveren op school of bij de Spar of bij Tankstation Tellegen.

De Sint zal tijdens de Emster Sint Show de prijzen uitreiken. Geen kind gaat met lege handen naar huis; bij het verlaten van de Hezebrink krijgen alle kinderen iets lekkers mee naar huis.
Zo rond 16.00 uur zal het feest afgelopen zijn in de Hezebrink.

Dit jaar wordt de intocht voor de 21e keer georganiseerd door de Ondernemingsvereniging Emst en de Speeltuinvereniging Emst. Gerrit de Groot is namens de Ondernemeningsvereniging vorig jaar gestopt en zijn taken worden nu overgenomen door Maurice Tellegen.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.