Lezing bij Ampt Epe over de geschiedenis van Sinterklaas

sintDe geschiedenis van Sinterklaas en de oosprong van talrijke daarmee gepaard gaande gebruiken komen uitgebreid aan de orde tijdens de najaarslezing van de historische vereniging Ampt Epe. Die bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 23 november, de lezing wordt verzorgd door Jan Bark.

 sintboekBark heeft sinds 2011 een museum genaamd In de Zevende Hemel, gevestigd aan Schotweg 63 in Apeldoorn. Hij zal de bezoekers bijpraten over wie Sint Nicolaas was en waar hij vandaan komt. Hij vertelt boeiend over de legendes rondom zijn persoon, wie zijn knecht was en waar hij is geboren, maar ook over hoe wij vroeger het Sinterklaasfeest en wanneer is deze traditie ontstaan. Hij zet uiteen waarom kinderen met Sinterklaas hun schoen zetten en vertelt over de speculaaspop, de taaitaaipop, suikergoed, chocoladeletter en bisschopswijn, maar ook over de eerste sinterklaasprentenboeken, sinterklaasliedjes en -gedichten. Dit allemaal gelardeerd met prachtige verhalen en foto’s via een PowerPointpresentatie.

De bijeenkomst wordt gehouden in café-restaurant Dorpszicht aan de Dorpsstraat 10 in Oene. De zaal is open vanaf 19.30 uur, de aanvang is 20.00 uur. Leden met eventuele partner hebben gratis toegang, niet-leden betalen 3,50 euro.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.