Rabo kidsweek in herfstvakantie bij Hagedoorns Plaatse

Opnieuw houdt Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe tijdens de herfstvakantie van 16 t/m 21 oktober de Rabo Kidsweek. De week heeft als doel om zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met het museum. De activiteiten richten zich op kinderen van 4 t/m 12 jaar, begeleid door hun ouders. De middagen zijn niet bedoeld als kinderopvang: ouders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen. Het programma start elke middag precies om 13.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

Elke middag kunnen de kinderen die dat willen zich verkleden als boer of boerin. Ze krijgen een korte rondleiding door de boerderij en iets te drinken en te eten (niet verklappen; ze worden op vers gebakken kniepertjes getracteerd, die zijn onweerstaanbaar). Iedereen kan gewogen worden op de bascule (een historische weegschaal) en er staan altijd oudhollandse spelletjes klaar.

Daarnaast kunnen ze kiezen uit het aanbod van activiteiten voor die middag.
Op maandag 16 en donderdag 19 oktober zijn dat timmeren, draadfiguren maken en creatief werken met lapjes stof.
Op woensdag 18 oktober is er een rondleiding bij de bijenkasten, gevolgd door een workshop “creatief werken met bijenwas” en geeft één van de vrijwilligers van Hagedoorns Plaatse een kookdemonstratie met producten en  gerechten uit overgrootmoeders tijd.
Op dinsdag 17, vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober kunnen de kinderen zelf een springtouw draaien en werken ze samen met beeldend kunstenares Klaasje Grotenhuis uit Epe met klei (op dinsdag en zaterdag) en met mergelsteen (op vrijdag en zaterdag). Zo ontdekken ze twee heel verschillende ruimtelijke vormen van beeldend werken, die leuk zijn om allebei uit te proberen. Er geldt een maximum van 10 kinderen voor deze activiteit, dus wie het eerst komt, het eerst maalt.

Kinderen met een rekening bij de Rabobank krijgen van deze bank een uitnodigingskaart/toegangskaart voor gratis deelname aan de Kidsweek bij Hagedoorns Plaatse.  Ouders betalen de normale toegangsprijs; dat geldt ook voor kinderen zonder een Rabo-rekening. Op zaterdag kost het springtouw draaien € 1,00 extra en het werken met klei en mergel € 2,00 extra.
Voor verdere informatie zie de website www.hagedoornsplaatse.nl

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.