’Concert in alle talen’ van fameuze Shura Lipovsky

shura lipovsky CustomSefardische, Hebreeuwse en Jiddische liederen, begeleid door ensemble Hapilpel. Dat biedt het concert van Shura Lipovsky, ‘Concert in alle talen’, op donderdag 6 juli bij hoveniersbedrijf Van Triest aan de Tongerenseweg.

Shura Lipovsky werd geboren in Den Haag en is wereldwijd bekend als zangeres en schrijfster van Jiddische liederen. Haar ervaring met liederen uit de Sefardische cultuur en met de Hebreeuwse liederen dateert al uit haar vroege jeugd. Ze studeerde zang aan het Conservatorium van Rotterdam. De Jiddische taal studeerde ze onder andere aan de Summer University van Oxford en bij Maison de la Culture Yiddish in Parijs. Ze is lid van Musicians without Borders.

Voor het concert in Epe heeft Shura Lipovsky zich omringd met uitmuntende musici uit de Nederlandse wereldmuziek-scene. Dit ensemble draagt de naam: Hapilpel- de peper. Deze naam komt oorspronkelijk voort uit de joodse religieuze traditie, als: ’Pilpul’ - wat vurig debatteren over de talmoed betekent. Vuur en passie zijn ook kenmerkend voor het ensemble Hapilpel en voor de manier waarop de musici met de Joodse zangeres Shura Lipovsky samenwerken. Lipovsky’s expressieve verscheidenheid aan zangstijlen en Joodse talen komt in deze gepeperde setting uitstekend tot haar recht.
Het ensemble Hapilpel, met Shura Lipovsky bestaat uit: Monique Lansdorp: viool, mandoline en percussie en Bart Lelivelt: accordeon. De laatste zullen bezoekers van het lustrumconcert van The Unknown Singers van dit jaar zich wellicht herinneren als inspirerend lid van het Charivari Trio, dat toen ook optrad. Dat trio heeft een aantal jaren geleden ook tijdens een CPE zomerconcert gespeeld.

Locatie: Hoveniersbedrijf Van Triest, Tongerenseweg 116 ingang Kolthovenweg.
Het concert begint om 20.00 uur. Online tickets en meer informatie: www.cultureelplatfomepe.nl. De toegangsprijzen bedragen € 15,00, jeugd € 7,50, incl. 1 consumptie. Losse kaartverkoop via de VVV-Epe.
Voor de hele serie zomeravondconcerten is een passe-partout te verkrijgen, zie http://www.cultureelplatformepe.nl/reservation/action/passe2017
Zie ook: http://www.cultureelplatformepe.nl/programma-cpe

shura lipovsky Custom

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.