Gevarieerde serie zomerconcerten bij CPE

Begin juli starten ze weer, de zomeravondconcerten van CPE. Het is dit jaar een zeer afwisselende serie geworden, van joodse muziek tot klassieke talenten en van swingende Ierse Folk tot uiterst swingende Amerikaanse Gospels. Ook bij de zomeravondconcerten is de samenwerking met Stichting Epop merkbaar: het optreden van Michelle David and the Gospel Sessions is er het spetterende resultaat van.

allen

Op donderdag 6 juli treden Shura Lipovsky en het Hapilpel Ensemble op met Sefardische, Hebreeuwse en Jiddische liederen en muziek. Het ensemble Hapilpel bestaat uit Monique Lansdorp: viool, mandoline en percussie - Bart Lelivelt: accordeon- Roelof Rosendal: drums en ud. Shura Lipovsky is wereldwijd bekend als zangeres en schrijfster van Jiddische liederen. Voor het concert in Epe heeft Shura Lipovsky zich omringd met uitmuntende musici uit de Nederlandse wereldmuziek-scene.
Locatie: Hoveniersbedrijf van Triest BV, Tongerenseweg 116 (ingang: Kolthovenweg), Epe.

IMG 4111shura lipovsky Custom

Groot spektakel op donderdag 20 juli, want dan maken Michelle David and the Gospel Sessions hun opwachting. Michelle David gaat vergezeld van de bandleden Paul Willemsen , gitaar en backing vocals - Onno Smit, gitaar en backing vocals - Toon Oomen, percussie. De roots van Michelle David liggen in New York, Vanaf jonge leeftijd bezocht ze de kerk en ontwikkelde ze haar liefde en zangtalenten voor de swingende kerkmuziek. Deze gospelmuziek swingt en dringt tot je door en laat een vrolijk gevoel achter. Inmiddels woont Michelle in Amsterdam. Michelle David and the Gospel Sessions zijn een hit op de grote festivals (Lowlands, Into the Great Wide Open e.a.) muziektheaters (uitverkocht Paradiso) en op de televisie regelmatig te zien in DWDD. Een must-see, dus.
Locatie: Boerderijcamping ’t Vemdebroek, Vemderweg 9, Epe.

Michelle David Custom

Op donderdag 17 augustus komt de swingende Ierse-folkband Unicorn in haar normale 4-persoons bezetting in de Aardbeientuin in Oene het buitenseizoen afsluiten.
UNICORN is een bekende naam in de nationale folkscene. Het ensemble dat uit 6 leden bestaat treedt altijd in een 4-persoonsformatie op. In Oene zijn dat: zangeres Betty Borstlap, violiste Martine Nijenhuis, gitarist/zanger John Kuiper en accordeonist Martien Tijburg) . Zij weten het publiek tot aan de laatste minuut te boeien, te enthousiasmeren, maar ook te ontroeren met mooie vertolkingen van o.a. Ierse ballads en fraaie muzikale arrangementen.
Locatie: De Aardbeientuin, Rozenkampweg 18, Oene.

Unicorn met alle 6 leden 2011a Custom

Last but certainly not least is op donderdag 31 augustus het podium van de Jumbozaal van Kulturhus Eper Gemeentewoning voor een selectie van de deelnemers van de Masterclass Apeldoorn 2017. Talentvolle studenten en pas-afgestudeerden van conservatoria van over de hele wereld doen in Apeldoorn mee aan de Masterclass 2017. Gedurende een week worden zij door professionele topmusici ingewijd in de fijne kneepjes van het (samenspel)vak.
Wie in Epe komen optreden, wordt later bekend gemaakt, maar zij worden uitgekozen door hun masters en begeleiders. Kwaliteit gegarandeerd, dus.
Locatie: Kulturhus Eper Gemeentewoning, Stationsstraat 25, Epe.

masterclass Custom

Algemene informatie
De concerten beginnen allemaal om 20.00 uur, entree € 15,00 incl. 1 consumptie. Voor het laatste concert, de Apeldoornse Masterclasstalenten, geldt een entreeprijs van € 10,00 incl 1 consumptie.
Online kaartverkoop en meer informatie: www.cultureelplatfomepe.nl. Losse kaartverkoop via de VVV-Epe, en voor het concert van 17 augustus ook bij de Aardbeientuin.
Vanaf half juni is mogelijk voor alle zomerconcerten ook online een passe-partout à € 45,00 pp te kopen via www.cultureelplatformepe.nl
In combinatie met de winterprogrammering is het ook mogelijk om een keuze-abonnement online te kopen. Zie daarvoor: http://www.cultureelplatformepe.nl/programma-cpe
De concertserie wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, Provincie Gelderland, Rabobank en Gemeente Epe en de buitenlocaties.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.