Dag op stap in de Achterhoek met Groei&Bloei

Dinsdag 12 september houdt Groei&Bloei afdeling Noord-Veluwe een dagexcursie naar de Achterhoek. Aan deze reis kunnen ook niet-leden meedoen. Op het programma staan het bezoek aan een schitterende tuin waar iedereen veel inspiratie kan opdoen en een bezoek aan een kwekerij/pluktuin waarvan de opbrengst door de eigenaren wordt gebruikt om te drogen. Van die gedroogde bloemen worden de schitterendste creaties gemaakt.

Lees meer...

Mediona brengt ode aan Epe van toen en nu

Zangroep Mediona juli 2016 alternatief 2 CustomEen bijzondere Jubileumuitvoering van de 90-jarige Eper zanggroep Mediona met de titel ‘Ode aan Epe van toen en nu’ op zondagmiddag 24 september in de Grote Kerk te Epe, aanvang 14.30 uur. Bijzonder omdat na de pauze bekende liedjes worden gebracht met teksten die slaan op het Epe van toen en nu. Over (verdwenen) winkels, rijwielzaken, cafeetjes en andere dingen in en om Epe die naar de achtergrond zijn verdrongen.

Lees meer...

Nog voor zonsopkomst op pad met de schaapherder

schaap 2Nog voordat de hanen kraaien met een schaapskudde een paarse heidevlakte op en genieten van zonsopkomst. Dat kan deze zomer op de Renderklippen in Epe-Heerde, waar herder Lammert Niesing naast de drie traditionele middagwandelingen ‘Op pad met de herder’ drie vroege-vogelwandelingen houdt.

Lees meer...

Excursies naar de Kopermolen in Zuuk

Zuuk Kopermolen 8608 Custom“Een kopermolen, wat gebeurt daar dan?” Menige voorbijganger zal zich dit wel eens hebben afgevraagd, als hij langs het rijksmonument in Zuuk reed. Wie de komende tijd meedoet aan één van de excursies die Veluws Museum Hagedoorns Plaatse samen met de Bekenstichting organiseert, krijgt beslist antwoord op deze vraag.

Lees meer...

Orgelspel op marktdag in Grote Kerk van Epe

Een kerk in het midden van een dorp of stad, open en dus toegankelijk, en dan orgelklanken op de achtergrond. Wat is er leuker dan dat, het plaatje is helemaal compleet. In Epe is dat deze grote vakantie weer mogelijk. Lekker even rustig zitten en luisteren. Elke woensdag in juli en augustus vanaf 12:00 uur wordt het Meere-orgel in de Grote Kerk in Epe bespeeld door organisten uit onze regio. De kerk is open vanaf 10:00 uur en de toegang is vrij. De orgelbespelingen duren 30 minuten.

Lees meer...

Tentoonstelling mysterieus glas & water

V Notebaert Zeeplukjes CustomHet fascinerende en mysterieuze glas wordt over de gehele wereld gebruikt in de glaskunst. Galerie De Aventurijn heeft behalve twee Nederlandse kunstenaars ook een bijzondere vrouw uit België gevraagd deel te nemen aan de tentoonstelling die in Epe lopen zal van 29 juni t/m 22 augustus.

Lees meer...

Gevarieerde serie zomerconcerten bij CPE

Begin juli starten ze weer, de zomeravondconcerten van CPE. Het is dit jaar een zeer afwisselende serie geworden, van joodse muziek tot klassieke talenten en van swingende Ierse Folk tot uiterst swingende Amerikaanse Gospels. Ook bij de zomeravondconcerten is de samenwerking met Stichting Epop merkbaar: het optreden van Michelle David and the Gospel Sessions is er het spetterende resultaat van.

allen

Lees meer...

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.