Agenda

Onderkomen voor startende bedrijfjes die willen delen

cid image005 png01D522A5Het Begint Met Delen. Zo heet het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw in Epe en dat moet ook de slogan zijn van de starters die er een werkplek willen hebben. Hun huur betalen ze in de vorm van een vergoeding van de kosten èn diensten aan het Episch Centrum en daarmee de samenleving in de gemeente Epe.

Het gele gedeelte van het grote pand aan de Pastoor Somstraat wordt eigendom van HBMD bv, een zusterbedrijf van QolorTech van Michiel de Jong, en biedt niet alleen onderdak aan beginnende bedrijfjes. Eén van de ruimtes moet uitgroeien tot een archiefruimte voor verenigingen, stichtingen en particulieren die informatie over de historie van de gemeente Epe veilig willen opslaan. De historische vereniging Ampt Epe wordt één van de gebruikers. Het archief dat de toenmalige initiatiefnemer van Jazz Comes To Town, de onlangs overleden Jan Fokkens, opbouwde, bevindt zich er al. Ook particulieren kunnen er hun collectie onderbrengen. ,,We nodigen mensen die met historie van Epe bezig zijn ook dingen hier op te slaan’’, aldus Michiel de Jong van Episch Centrum.

Een andere ruimte wordt radiokamer. Musicboxz gaat van daaruit haar uitzendingen verzorgen. Het meeste van de benodigde apparatuur ligt er al. ,,We gaan in de radiokamer ook een postcastradio opbouwen, dat wordt een landelijke jeugdzender’’, vertelt Michiel de Jong. ,,Mees Nijland heeft zes maanden meegelopen in de opbouw van een landelijke zender voor de jeugd op het Mediapark in Hilversum en toen kreeg hij een contract onder de neus geduwd waarvan ik zei: Mees, dat ga je niet doen, dat gaan we hier doen. We beginnen lokaal, maar via internet zit je op de hele wereld.’’

De bedoeling is dat er ook commerciële bedrijven in komen, die ook een bijdrage leveren aan het Episch Centrum, bijvoorbeeld op de netwerkvloer, in één grote geven en nemen-verhouding. Michiel de Jong: ,,Hier tuigen we een communicatiepoot op. Het zijn kleine start-upjes, jonge firmaatjes, die we faciliteren zodat ze daar kunnen zitten. Ze kunnen hun eigen markt ontwikkelen, hun eigen klanten, ze hebben verschillende disciplines die op elkaar aansluiten op het gebied van communicatie, marketing. Ze kunnen zich ook, als ze willen, naar hun klant als één bedrijf profileren. Het gaat volgens het concept van de naam van het gebouw, Het Begint Met Delen. Ze zitten daar voor weinig geld – ze zorgen voor de kosten en we verdienen er niks aan – maar ze leveren als tegenprestatie communicatie en kennis aan het Episch Centrum en elkaar.

Communicatie is ongelooflijk belangrijk voor het Episch Centrum. In feite willen we op social media, op de site, heel open communiceren wat we doen. Episch Centrum wordt compleet transparant. Financieel, communicatiematig, maar ook in de benadering naar de overheid.’’

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Nieuwe zomerfeesten in Epe dankzij het Episch Centrum. Klik op de poster voor meer informatie.

Poster EA19Ajax komt naar Epe! Klik op de poster voor informatie over de kaartverkoop.

Poster Ajax OFI Kreta1 juli, het jachtseizoen op de wilde zwijnen is geopend en dat was vanavond te merken. In nog geen uur tijd werden zeven schoten gelost in de omgeving van de Renderklippen. Anders zien we elke avond wild en vooral wilde zwijnen lopen en/of wroeten, vanavond niets. Het is de komende twee maanden dus 100% wild voor de jagers, maar of dat ook voor anderen zo is ...Een abonnement op een digitale krant nemen is niet nodig, u kunt zo ook wel alle artikelen lezen die premium, extra of exclusief voor abonnees zijn. Normaal gesproken mag u slechts drie 'beschermde' artikelen lezen en wilt u er mee lezen, dan zou u een abonnement moeten nemen. De kranten maken daarbij gebruik van cookies en cache. Een van de makkelijkste manieren om dat te omzeilen, is na drie gelezen premium- of extra artikelen in de browser op de toetsencombinatie Control/Shift/Delete te drukken. Zet 'Te wissen tijdsperiode' op 'Alles' en klik op 'Nu wissen'. Daarna mag u weer drie 'beschermde' artikelen lezen. Zo kunt u àlle artikelen lezen. Werkt bij àlle kranten.

gratis lezenZo ellendig kunnen tekenbeten zijn, dus pas op, want het barst er van!Mooi theaterseizoen in De Heerd! Hier staat het programma.
de heerd


Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.