Eigen honk voor vrijwilligers

cid image005 png01D522A5Naast een muziekcentrum en een jongerencentrum streeft Michiel de Jong met Episch Centrum nog naar een derde locatie, voor vrijwilligers. ,,Ik ben al tijden in gesprek over een locatie waar we vrijwilligers kunnen ontvangen. Een eigen honk. Dit (we praten in het Episch Centrum aan de Pastoor Somstraat - JS) is een honk voor organisatietjes. We willen ook locatie hebben waar vrijwilligers even kunnen zitten, elkaar kunnen ontmoeten, een kopje koffie kunnen drinken. Een trefpunt voor 50, 60, 70 man, waar we ook kunnen werken met vrijwilligers.’’

,,Eigenlijk proberen we de vrijwilliger zodanig te waarderen, zodanig aandacht geven, dat hij in zijn eigen community zit en op een gegeven moment ook kan loslaten dat hij alleen maar voor jazz, of voor voetbal werkt, maar dat hij het ook leuk vindt om andere dingen te doen. Het is ook een zoektocht naar talenten; joh, kom bij die club en biedt je diensten aan en wij gaan voor jullie zorgen. En ‘wij’ zijn wij met z’n allen. Welke vereniging of stichting het ook is, ze vechten allemaal om hun eigen vrijwilligers.

We praten ook met organisaties die al een heel grote batterij aan vrijwilligers hebben, zoals Epe On Ice, Epop en dergelijke, met sportverenigingen. We willen kijken of we daar een groter geheel van kunnen maken. Want de meeste initiatieven stranden op uitputting omdat ze te weinig hulp hebben. Als we dat centraal wat beter kunnen organiseren en ook gelden kunnen binnenhalen die gaan om de zorg, de aandacht voor de vrijwilliger, kunnen we ze nog meer het gevoel geven dat ze er toe doen. Want de vrijwilliger is eigenlijk de belangrijkste mens.

Daarom wil ik een locatie waar vrijwilligers een eigen thuisbasis hebben waar ze kunnen worden getraind, begeleid en sparren met soortgenoten, mensen die dezelfde drive hebben iets voor de samenleving te doen.’’

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Zoals gewoonlijk wordt er vanaf medio oktober 's avonds al weer veel vuurwerk in Epe afgestoken. Voor vele tientallen zo niet honderden honden een hel en voor veel mensen een brok ergernis. Niet dat het veel zal helpen, maar toch: s.v.p. z.s.m. een algeheel vuurwerkverbod!


Wat een akelige dienstklopper die dit heeft gedaan! Ontslaan, die minkukel! En dan de gemeente en politie, die geen reactie willen geven omdat het nog 'onder de rechter' is. Zó flauw, wees een 'vent' en erken gewoon dat er iets gruwelijk is mis gegaan.

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.