Vandaag nog mailtje naar de burgemeester sturen om levensbedreigende situatie van gezin te voorkomen

pakistani 3Als u met een simpel e-mailtje wilt bijdragen aan een poging om vier levens te redden, moet u beslist dit verhaal lezen en een berichtje sturen naar de burgemeester van Epe. Het gaat om de levens van de familie Israel, vier Pakistani die in twee jaar tijd op een bewonderenswaardige manier zijn ingeburgerd in Epe, maar op de nominatie staan om via Polen naar Pakistan te worden gestuurd. Omdat ze christenen zijn en om die reden Pakistan zijn ontvlucht, zit het er dik in dat ze daar niet lang meer te leven hebben en hen hetzelfde lot wacht als hun 8-jarige dochtertje/zusje en een oom, die zijn vermoord. Stuur het mailtje vandaag nog, voordat het te laat is.

 

Klik hier om verder te lezen

7 dagen 7 kiekjes (116)

 DSF4741 copyIn de week van 4 t/m 10 februari ging IJsbaan De Klaarbeek voor de eerste keer in de nieuwe situatie open, helaas maar een paar uur, vanwege de zon en de temperatuur.

Zondagochtend 4 februari ligt de LP 'Baru' uit 1981 van de band Massada op de draaitafel. Massada is een Nederlands-Molukse band uit Huizen opgericht door zanger/percussionist Johnny Manuhutu. De band scoorde in de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw hits als Latin dance, Arumbai en Sajang é.

 DSF4724

De band begon in de jaren 60 als The Eagles en speelde voornamelijk op Molukse feesten. Toen de Amerikaanse Eagles hits in Nederland begonnen te scoren werd de groepsnaam in 1973 in Massada (een citadel in Israël) veranderd.

Op 26 februari 1975, een dag voor de 29e verjaardag van percussionist Nippy Noya, won Massada een groepenwedstrijd van Muziekkrant OOR; een platencontract werd echter afgewezen omdat de artistieke vrijheid niet kon worden gewaarborgd. Daar kwam ook bij dat er destijds in Drenthe gijzelingsacties werden gehouden door Zuid-Molukkers. Voor Massada, die dit soort acties niet goedkeurde, betekende dit dat enkele optredens werden afgezegd uit angst voor ongeregeldheden.

In 1978 verscheen het langverwachte debuutalbum Astaganaga met de hitsingles Dansa en Latin Dance. Het gebruik van Latijns-Amerikaanse ritmes en percussie-instrumenten leverde vergelijkingen op met Santana

De opvolger verscheen in mei 1979 (Massada kwam bewust met één album per jaar); Pukul Tifa klonk "Molukser" dan het debuutalbum en bracht de singles Unknown Destination en het instrumentale Arumbai voort

Diezelfde maand speelde Massada op Pinkpop, daarna volgde onder andere een tournee door Duitsland.

In 1980 kwam het derde album uit; Pusaka bevatte de singles Feelin' Lonely en Sajang é. Laatsgenoemde single viel op vanwege het dames- en kinderkoor, bereikte in Nederland de nummer 1-positie van de hitparades. Voor Massada was dit de eerste en tot op heden enige nummer 1-hit. In de Top 100 verkoop van 1980 stond het op nr.8. Het werd nooit live gespeeld omdat het niet in het reguliere repertoire paste, en een verzoek om een Maleistalig album op te nemen werd afgewezen.

Alles over deze band leest u hier en op deze link kunt u kijken en luisteren naar het nummer 'Sluw Down':

 

Maandagmiddag 5 februari heb ik een kiekje gemaakt van een wel heel moderne pick-up.

 2051043

 

Dinsdagmiddag 6 februari heb ik een kiekje gemaakt van het dunne laagje ijs op IJsbaan De Klaarbeek.

 2061084

 

Woensdagmiddag 7 februari heb ik een aantal foto's gemaakt bij IJsbaan De Klaarbeek die een paar uur open was.

 DSF4741

 

Donderdagmiddag 8 februari heb ik een kiekje gemaakt van een mooie doorkijk.

 DSF2535

 

Vrijdagochtend 9 februari heb ik een kiekje uit ons achterraam gemaakt van een prachtige roodgloeiende lucht.

 2091115

 

Zaterdagochtend 10 februari, ongeveer zelfde standpunt en tijd als gisterochtend, maar wat een verschil!

 DSF2599

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.