epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Laatste reacties

Het pad van Woesterbergweg naar de Veenweg dat evenwijdig loopt aan de Vee...
Wisselse veen (in de buurt van de Boerweg en Tongerensche beek?)
Beste Henk,
Dank voor je inbreng, ik vind het eigenlijk wel een ludiek ide...
Dat is toch heel erg jammer.
Ontzettend jammer! Maar bedankt voor al die jaren aan muziekplezier.

Zoeken

7 dagen 7 kiekjes (116)

 DSF4741 copyIn de week van 4 t/m 10 februari ging IJsbaan De Klaarbeek voor de eerste keer in de nieuwe situatie open, helaas maar een paar uur, vanwege de zon en de temperatuur.

Zondagochtend 4 februari ligt de LP 'Baru' uit 1981 van de band Massada op de draaitafel. Massada is een Nederlands-Molukse band uit Huizen opgericht door zanger/percussionist Johnny Manuhutu. De band scoorde in de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw hits als Latin dance, Arumbai en Sajang é.

 DSF4724

De band begon in de jaren 60 als The Eagles en speelde voornamelijk op Molukse feesten. Toen de Amerikaanse Eagles hits in Nederland begonnen te scoren werd de groepsnaam in 1973 in Massada (een citadel in Israël) veranderd.

Op 26 februari 1975, een dag voor de 29e verjaardag van percussionist Nippy Noya, won Massada een groepenwedstrijd van Muziekkrant OOR; een platencontract werd echter afgewezen omdat de artistieke vrijheid niet kon worden gewaarborgd. Daar kwam ook bij dat er destijds in Drenthe gijzelingsacties werden gehouden door Zuid-Molukkers. Voor Massada, die dit soort acties niet goedkeurde, betekende dit dat enkele optredens werden afgezegd uit angst voor ongeregeldheden.

In 1978 verscheen het langverwachte debuutalbum Astaganaga met de hitsingles Dansa en Latin Dance. Het gebruik van Latijns-Amerikaanse ritmes en percussie-instrumenten leverde vergelijkingen op met Santana

De opvolger verscheen in mei 1979 (Massada kwam bewust met één album per jaar); Pukul Tifa klonk "Molukser" dan het debuutalbum en bracht de singles Unknown Destination en het instrumentale Arumbai voort

Diezelfde maand speelde Massada op Pinkpop, daarna volgde onder andere een tournee door Duitsland.

In 1980 kwam het derde album uit; Pusaka bevatte de singles Feelin' Lonely en Sajang é. Laatsgenoemde single viel op vanwege het dames- en kinderkoor, bereikte in Nederland de nummer 1-positie van de hitparades. Voor Massada was dit de eerste en tot op heden enige nummer 1-hit. In de Top 100 verkoop van 1980 stond het op nr.8. Het werd nooit live gespeeld omdat het niet in het reguliere repertoire paste, en een verzoek om een Maleistalig album op te nemen werd afgewezen.

Alles over deze band leest u hier en op deze link kunt u kijken en luisteren naar het nummer 'Sluw Down':

 

Maandagmiddag 5 februari heb ik een kiekje gemaakt van een wel heel moderne pick-up.

 2051043

 

Dinsdagmiddag 6 februari heb ik een kiekje gemaakt van het dunne laagje ijs op IJsbaan De Klaarbeek.

 2061084

 

Woensdagmiddag 7 februari heb ik een aantal foto's gemaakt bij IJsbaan De Klaarbeek die een paar uur open was.

 DSF4741

 

Donderdagmiddag 8 februari heb ik een kiekje gemaakt van een mooie doorkijk.

 DSF2535

 

Vrijdagochtend 9 februari heb ik een kiekje uit ons achterraam gemaakt van een prachtige roodgloeiende lucht.

 2091115

 

Zaterdagochtend 10 februari, ongeveer zelfde standpunt en tijd als gisterochtend, maar wat een verschil!

 DSF2599

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.