epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Laatste reacties

Het pad van Woesterbergweg naar de Veenweg dat evenwijdig loopt aan de Vee...
Wisselse veen (in de buurt van de Boerweg en Tongerensche beek?)
Beste Henk,
Dank voor je inbreng, ik vind het eigenlijk wel een ludiek ide...
Dat is toch heel erg jammer.
Ontzettend jammer! Maar bedankt voor al die jaren aan muziekplezier.

Zoeken

7 dagen 7 kiekjes (107)

 DSF0092 copyIn de week van 3 t/m 9 december viel de eerste sneeuw van deze winter, lang geleden dat er sneeuw van betekenis viel.

Zondagochtend 3 december, tijd voor wat Rock & Roll, want op de draaitafel ligt de LP 'Rock Around The Clock', van Bill Haley & The Comets. William John Clifton (Bill) Haley was een Amerikaans Rock 'n Roll zanger. Hij is, samen met zijn groep Bill Haley & His Comets, vooral bekend van het nummer Rock Around the Clock dat in 1954 werd uitgebracht.

 C036439

Haley werd als kind thuis omringd met muziek: zijn vader speelde banjo en zijn moeder speelde piano. In 1938 begon hij met optreden. Toen zong hij en speelde daar gitaar bij. Op 22-jarige leeftijd trouwde hij met Dorothy Crowe.

Met zijn begeleidingsband speelde Haley aanvankelijk zuidelijke country (hillbilly). Maar vanaf begin jaren vijftig vermengde hij steeds meer zwarte rhythm & blues-elementen in zijn muziek, waardoor een nieuwe, opzwepende sound ontstond. Die stijl bleek onverwachts aan te slaan bij blanke (en rijkere) jongeren in het noorden. Haley vertrok naar New York waar hij op 12 april 1954 met zijn band The Comets het nummer Rock around the clock opnam. Het werd de eerste nummer 1 hit voor een Rock 'n Roll nummer. Door de controversiële film Blackboard Jungle uit 1955, waarin Haleys nummer was opgenomen, verspreidde de Rock 'n Roll zich snel over de wereld. Met zijn herkenbare geluid scoorde Haley in de jaren erna aan de lopende band hits.

De optredens van Bill Haley en zijn band in de jaren 1954 tot 1958 in Europa werden als sensationeel ervaren en leidden soms zelfs tot gewelddadigheden. Maar tijdens deze optredens kwam ook het zwakke punt van Haley aan het licht: hij bleek een stuk ouder (30) dan zijn fans hadden verwacht, was licht kalend en had geen sexappeal, zoals de nieuwe ster Elvis Presley. Mede om die reden daalde de populariteit van Haley snel en het lukte hem nooit om na het einde van de Rock 'n Roll rage een comeback te maken.

Bill Haley was in de jaren 70 verslaafd aan alcohol. Hij overleed in 1981 aan een hersentumor. In alles overvleugeld door de mythe van Elvis dreigde Haley een voetnoot in de muziekgeschiedenis te worden. Maar in de pop literatuur geldt hij vandaag de dag weer als een van de belangrijkste schakels.

Op de volgende link kunt u kijken én luisteren naar het nummer 'Rock Around The Clock' uit 1955:

 

Maandagavond 4 december heb ik even wat foto's gemaakt van 'Epe by night'.

 DSF2591

 

Dinsdagmiddag 5 december heb ik tijdens een wandeling een kiekje gemaakt van rozenbottels.

 C056517

 

Woensdagmiddag 6 december heb ik een voor een kennis een rode metalen emmer gefotografeerd.

 C066617

 

Donderdagochtend 7 december arriveerden de eerste vrachtwagens met materiaal voor de opbouw van de tent voor Epe On Ice.

5

 

Vrijdagochtend 8 december, de eerste sneeuwvlokken deze winter dalen op deze aarde neer, althans hier in Epe.

 DSF0092

 

Zaterdagmiddag 9 december heb ik een kiekje gemaakt van het installeren van de Kerststal naast de Grote Kerk.

 DSF0212

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.