epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Laatste reacties

Als we niets doen aan het overschot van wilde zwijnen krijgen we hetzelfde ...
Oplossingen meer dan te over Zieltjens ?
Ik zou zeggen laat eens horen, en...
Toen Harry Voss jaren geleden ten tonele verscheen stelde hij de drijfjacht...
?? dit is pas praat laat Harry nu maar eens reageren. Jammer dat hij dat no...
Overduidelijk wil deze jager zijn waardeloze hobby blijven uitoefenen door ...

Zoeken

Mijn vrouw rookt ketting als geen ander. Daarom noem ik haar mijn 'teerbeminde'.


 

7 dagen 7 kiekjes (103)

 B073663 copyIn de week van 5 t/m 11 november hebben we onder andere een bezoek gebracht aan de mooie glaskunst expositie in Kasteel Cannenburch.

Zondagochtend 11 november ligt de LP 'Tigers Will Survive' uit 1973 van Ian Matthews op de draaitafel. Ian Matthews is een Brits musicus. Zijn oorspronkelijke naam is Iain Matthew McDonald. Vanaf 1968 tot 1989 noemde hij zich Ian Matthews.

 B056278

Matthews speelde in de vroege jaren 60 in verschillende lokale amateurbands, totdat hij in 1966 verhuisde naar Londen en lid werd van de band Pyramid. Hij verliet Pyramid om zich aan te sluiten bij Fairport Convention, een folkrockband die in eerste instantie sterk op de Amerikaanse folk was gericht. Matthews was een van de zangers op de eerste twee albums van deze band. In 1969, toen Fairport Convention zich tegen zijn zin meer door de Engelse en Keltische folk liet inspireren, verliet Matthews de groep tijdens de opnames voor het derde album.

Hij nam in 1970 een solo-album op onder de naam Matthews' Southern Comfort, daarbij geholpen door enkele leden van Fairport Convention. Matthews' Southern Comfort zou later uitgroeien tot een band. Met deze groep bracht hij twee albums uit en had hij een wereldhit met het door Joni Mitchell geschreven Woodstock. Kort daarop ontbond hij zijn groep en ging korte tijd solo verder. In 1972 richtte hij wederom een band op, Plainsong, waarmee een album werd uitgebracht voordat de groep in 1974 weer werd ontbonden. Inmiddels was hij naar de Verenigde Staten geëmigreerd. Hierna bracht hij een aantal solo-albums uit, waarvan de meeste door de critici positief werden onthaald maar die geen van alle commercieel succes hadden.

Nadat in 1984 platenmaatschappij Polygram zijn album Shook alleen in Duitsland uitbracht besloot Matthews te stoppen met muziek maken. In 1986 herzag hij deze beslissing, na een optreden op het jaarlijkse reüniefestival van Fairport Convention. Sindsdien nam hij een groot aantal albums op, zowel solo als met bands, waaronder het heropgerichte Plainsong.

Matthews woont tegenwoordig in Nederland in het Limburgse dorp Horst. Zanger/pianist Bart de Win kondigt op zijn website een Europese tour van Matthews Southern Comfort aan voor 2011. In januari 2014 verscheen Matthews', naar eigen zeggen, laatste soloalbum, The Art of Obscurity, met daarop onder andere een aantal nummers die hij samen met de Nederlandse pianist Egbert Derix schreef. (Bron: Iain Matthews & Egbert Derix) De samenwerking met Derix gaat terug tot 2003 toen Derix toetsen speelde bij de jubileum concertreeks van Matthews' album If you saw thro' my eyes. In september 2013 verschijnt de documentaire 'In the Now', een film van Peter Jong en Olivier Hamaker, over de samenwerking tussen Matthews en Derix.

Op de volgende link kunt u luisteren naar 'Do Doo Run Run', één van de nummers van deze LP:

 

Maandagmiddag 6 november ben ik even naar het Kultushus EGW gewandeld.

 DSF9391

 

Dinsdagmiddag 7 november hebben we de glas expositie 'Glas natuurlijk ..... Frank & Friends' bezocht in Kasteel Cannenburch.

 B073663

 

Woensdagavond 8 november keek ik uit ons achterraam en het leek wel of het spookte buiten.

 B083807

 

Donderdagmiddag 9 november heb ik een kiekje gemaakt in het Loeffpark van een palet mooie kleurschakeringen.

 DSF9480

 

Vrijdagavond 10 november ben ik even aan het stoeien geweest met een mooie Amerikaan.

 DSF2063

 

Zaterdagmiddag 11 november 2017 heb ik een kiekje gemaakt van 'mooi rood is niet lelijk'.

 DSF9597

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Iets melden of vragen?
[email protected]

Op twitter

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.