epernetbordje

Laatste reacties

Pad tegenover de Anna's Hoeve.
Beetje jammer dat sommigen zich verschuilen achter een naam uit Sesamstraat...
Rauwenhoffweg, Tongeren
Nu komt de ware aard van Pino boven!!!
Landgoed Tongeren pad vanaf de molenweg richting vlonderpad?

Zoeken

De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is bekend, inclusief de uitslagen van de diverse stembureaus en voorkeurstemmen. Annemiek van Loon, kerngroeplid van Ons Mooi Epe, kreeg voldoende voorkeurstemmen om raadslid van D66 te worden. Gerry van de Schepop-Bourgonje (Nieuwe Lijn), Loes Looman-van Breen (CDA) en Lia de Waard-Oudesluijs (SGP/CU) werden ondanks een lagere plaats ook gekozen. De informatie is op de site van de gemeente Epe (onderaan) te downloaden.

 

Agenda

7 dagen 7 kiekjes (82)

 DSF5218 copyIn de week van 11 t/m 17 juni was er het sfsluitings spektakel van de 24e Eper Paarden4daagse, de kleurrijke intocht op vrijdagavond, met duizenden bezoekers in het Eper centrum.

Zondagochtend 11 juni ligt de LP 'Dark side of the Moon' uit 1973 van Pink Floyd op de draaitafel. Pink Floyd was een Engelse rockband die internationale erkenning kreeg voor zijn progressieve psychedelische rockmuziek. De groep evolueerde tot pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek. Pink Floyd is bekend door zijn filosofische songteksten, klassieke rockcomposities, experimenten met geluid, grafisch en artistiek vernieuwende hoesontwerpen en niet in de laatste plaats door vele spectaculaire live-concerten.

 6111772

Als een van de meest succesvolle en invloedrijke bands in de rockmuziek verkocht Pink Floyd wereldwijd meer dan 300 miljoen albums. Syd Barrett, Roger Waters en het latere bandlid David Gilmour kenden elkaar van school in Cambridge, terwijl de overige leden Mason en Wright samen met Roger Waters architectuur studeerden aan het Polytechnic in Regent Street in Londen.

Pink Floyd had in de late jaren 60 aanvankelijk bescheiden succes als een psychedelische band die destijds nog geleid werd door Syd Barrett. Barretts toenemende onbetrouwbaarheid en zijn moeizame gedrag dwongen de overige bandleden om een nieuwe gitarist en leadzanger toe te voegen. Dat werd David Gilmour, die Syd Barrett later helemaal zou vervangen. Na het vertrek van Barrett werd zanger en basgitarist Roger Waters langzaamaan bandleider en de belangrijkste songwriter. Dit leidde tot enkele wereldwijd bekende albums zoals The Dark Side of the Moon (1973), Wish You Were Here (1975), Animals (1977) en The Wall (1979).

Tijdens de opnames voor The Wall ontstonden de eerste scheurtjes in de groep. Het volgende album, The Final Cut, was in feite al een soloproject van Waters, met enige assistentie van Gilmour. In 1985 stopte Waters ermee en leek het voorbij, maar in 1986 besloten Gilmour en Mason tot een doorstart, en later voegde Wright zich bij hen. Dit zeer tegen de zin van Waters, waarna rechtszaken volgden over de naamvoering Pink Floyd. Waters verloor.

Het overgebleven trio maakte de albums A Momentary Lapse of Reason in 1987, The Division Bell in 1994, beide gevolgd door tournees, en The Endless River in 2014.

Bob Geldof wist de groep inclusief Waters in 2005 bijeen te krijgen voor een optreden in het kader van het London Live 8-concert. Dit was het eerste optreden in de voltallige bezetting in 24 jaar. In februari 2006 verklaarde Gilmour tijdens een interview met de Italiaanse krant La Repubblica dat de band geen nieuw materiaal meer zal uitbrengen en geen tour meer zal houden. De individuele bandleden sluiten echter niet uit dat ze solo of in klein samenwerkingsverband verder musiceren, maar door het overlijden van Richard Wright in 2008 werd een reünie van de klassieke bezetting onmogelijk.

In juli 2014 werd echter via een officiële mededeling The Endless River aangekondigd, een nieuw studioalbum dat in november 2014 uitkwam. Het album heeft een hoog ambientgehalte en is gedeeltelijk gebaseerd op opnames die dateren uit 1993 toen Pink Floyd het album The Division Bell inblikte, een album dat reeds enkele instrumentale tracks bevatte, waaronder 'Cluster One' en het Grammy Award-winnende 'Marooned'. David Gilmour en Nick Mason werkten sinds eind 2013 de composities verder uit en namen samen met onder meer bassist Guy Pratt en achtergrondzangeres Durga McBroom ander nieuw materiaal op. Phil Manzanera van Roxy Music, Martin Glover van Killing Joke, en Andrew Jackson fungeren samen met Gilmour als co-producers van het nieuwe album. Alles over Deze legendarische band leest u hier.

Van het titelnummer van deze LP kunt u hier genieten:

 

Maandagmiddag 12 juni zijn we naar de tuinen van A Vogel geweest in 't Harde.

 6121887

 

Dinsdagmiddag 13 juni zat er bij ons in de tuin een mooie vlinder tussen de Lavendel.

 6131973

 

Woensdagmiddag 14 juni heb ik een kijkje genomen bij het startpunt van de Eper Paarden4daagse aan de Jagtlustweg.

 6141127

 

Donderdagmiddag 15 juni, omdat we toch op de Renderklippen waren voor de Eper Paarden4daagse, heb ik ook nog maar een kiekje gemaakt bij het Pluizenmeertje.

 6151229

 

Vrijdagavond 16 juni heb ik een foto reportage gemaakt van de kleurrijke intocht van de Eper Paarden4daagse.

 DSF5218

 

Zaterdagmiddag 17 juni hebben we mee gefietst met de actie Epe voor Epe. Startpunt was bij Hagedoorns Plaatse.

 DSF0397

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Op twitter

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.