epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Laatste reacties

De frituurpan aan is denk ik een beter idee i.p.v. ijs met dit koude weer.
Volgens mij de Dijkhuizerzandweg ter hoogte van de Lanooiweg?
Onze wethouder met visie laat de Epenaren meedenken over een mogelijke invu...
Helaas ik zou wel willen komen maar kan niet
maar ik steun dit van harte ...
Volgens een Amerikaanse marketing deskundige bestaat er niet zo iets als 'b...

Zoeken

Commotie over mogelijk aanlijngebod honden op Renderklippen

loslopen 2 CustomOnder hondenbezitters is flinke commotie ontstaan over het mogelijk beperken van het losloopgebied op de Renderklippen. Het college van b en w stelt de gemeenteraad voor om voor het grootste deel van haar gebied op de Renderklippen een aanlijngebod in te stellen, maar hondenliefhebbers zijn daar fel tegen.

Op de Renderklippen is het door b en w voorgestelde beleid al een aantal dagen het gesprek van de dag. Tenminste twee mensen die daar dagelijks met hun loslopende hond op de hei wandelen, Corrine van der Linden uit Heerde en Marceline Kalff uit Epe, houden er een handtekeningenactie en verwachten de gemeente volgende week enkele honderden handtekeningen van hun medestanders te kunnen overhandigen. Ze vergaren de krabbels zowel ’s morgens als ’s middags in het gebied en hebben ook handtekeningenlijsten neergelegd bij de dierenartsenpraktijk (Vosbergerweg), bakker Jonker (Dorpsstraat) en Wen's Dierenspeciaalzaak (Groene Hart) in Heerde, Dier All-in (Stationsstraat) in Epe en de hondenschool van Wybe Anema (Laarstraat) in Emst. Dinsdagavond tussen 19.30 en 20.00 uur lichten ze hun actie toe in het programma Infomix op Radio 794.

De PvdA in Heerde houdt een poll op haar facebookpagina waar bezoekers uit vier mogelijkheden kunnen kiezen: aanlijngebied instellen, losloopgebied behouden, een aanlijngebod voor bepaalde dagen invoeren of andere suggesties. Tot nu toe hebben 175 mensen hun mening daar kenbaar gemaakt. Enkele uitzonderingen daargelaten zijn ze vrijwel allemaal voor het handhaven van het huidige losloopgebied. De meeste voorstanders vinden dat er toch al zo weinig mogelijkheden voor honden zijn om vrij te kunnen bewegen en wijzen er op dat honden veel beweging nodig hebben. De mensen die vóór zijn, zeggen regelmatig last te hebben van loslopende honden.

Schriftelijk wordt er ook geprotesteerd bij het college en de gemeenteraad. Bovendien is een aantal mensen van plan om maandagavond in te spreken tijdens de raadscommissievergadering die vanaf 19.30 uur in de raadszaal van het Heerder gemeentehuis wordt gehouden. Ze hebben medestanders opgeroepen met zoveel mogelijk mensen de vergadering bij te wonen.

Heerde wil slechts een smalle strook losloopgebied vlak langs de Elburgerweg overhouden. Meer dan driekwart van de Renderklippen is losloopgebied. In het Eper deel geldt een gedoogbeleid, maar hondenliefhebbers zijn bang dat als dat het enige gebiedje is waar honden nog los mogen lopen, dat niet lang meer zal duren. Heerde wil van los lopende honden af omdat ze de natuur zouden verstoren. De Renderklippen is onder hondenbezitters bijzonder populair en staat op tientallen websites en in diverse boeken aangeprezen als een van de mooiste en beste losloopgebieden van Nederland.

loslopen

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Willem van Putten

    Waaruit zou dat "verstoren van de natuur" moeten bestaan? Het wild wacht toch op de duisternis voor het zich op de heide waagt. Dat zal ook zo blijven. B&W van Heerde heeft enkele jaren geleden bot gevangen bij de gemeenteraad toen ze bij de schaapskooi een transferium wilde vestigen. Ze zijn nu bezig om linksom te bereiken wat toen rechtsom niet lukte.

  • Jan

    Is er ook een mogelijkheid om je handtekening digitaal te geven.

Iets melden of vragen?
[email protected]

Op twitter

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.