Het Steunpunt Mantelzorg van SWO/E Welzijn en Ondersteuning organiseert iedere derde donderdag van de maand een ontmoetingsbijeenkomst voor mantelzorgers. Op donderdag 18 februari is mindfulness onderwerp van gespek.

Het Kulturpannetje heeft in februari een exotisch, buitenlands tintje. Op donderdag 25 februari om 18.00 uur staat in het Kulturhus Eper Gemeentewoning een driegangenmenu klaar met als hoofdgerecht een uitgebreid Indonesisch buffet. Iedereen kan hier samen met bekenden en onbekenden uit de gemeente Epe van genieten voor €8,00 per persoon (exclusief drankjes).

“De Renderklippen en haar bewoners door de tijden heen” is het thema van een lezing die op zondag 21 februari vanaf 15.00 uur in het Kulturhus Eper Gemeentewoning wordt gehouden. Het belooft een boeiend verhaal te worden, niet alleen door dde historie van het gebied, maar ook doordat Emmelies Jordens erover vertelt.

Op zondagmiddag, 13 maart komt de bekende Tsjechische band ‘ABBAcz’ naar het dorpshuis in Welsum. Het is een tributeband die geheid voor een mooie avond zal zorgen.

Op woensdag 24 februari om 14.00 uur wordt in de Heerd de film Minions gedraaid. Toegang €5 en een consumptie is daarbij inbegrepen.

Zaterdag heeft Atelier De Witte Pimpernel een open dag die in het kader staat van de presentatie van de cursussen/workshops voor het voorjaar 2016. Er zijn de docentes aanwezig om tekst en uitleg te geven.

‘Zorgen om de zorg’ is het thema dat de twee bekende Epenaren van de maand februari, Michiel Buis en Guus van Hogerwou, naar voren willen laten komen. Ze spreken op zondag 14 februari vanaf 15.00 uur in het Kulturhus Eper Gemeentewoning.

Op zaterdag 23 april wordt in dorpshuis de Hezebrink in Emst voor de zevende keer een tweedehandsmarkt gehouden en wel van 10.00 – 15.00 uur. Volgens organisator Ap Tiemens kunnen in de Hezebrink heel veel tafels staan en heeft hij er nog een aantal vrij.

In de theaterserie van Cultureel Platform Epe komt op donderdag 18 februari cabaretier en theatermaker Vincent Bijlo met zijn nieuwe theateravontuur in het Kulturhus Eper Gemeentewoning in Epe. Samen met de band The Rossettis brengt hij de muziektheater- voorstelling Op Woeste Hoogte, over de zussen Emily en Charlotte Brontë, de wereldberoemde Engelse schrijfsters.

Van 14 januari t/m 23 april is in museum Vaassen Historie een expositie te zien van toverlantaarns. Een toverlantaarn of Laterna Magica is een apparaat waarmee doorzichtige afbeeldingen geprojecteerd kunnen worden. Het is dus in feite de voorloper van de dia- en filmprojector.

Het Cultureel Platform Epe brengt Brammetje Baas, een kindertheatershow voor alle lieve, drukke, niet saaie, snelle, grappige, gewone en ongewone mensen, naar het Kulturhus Eper Gemeentewoning. In de voorjaarsvakantie, op vrijdag 26 februari om 15.00 uur, zijn alle kinderen en begeleiding welkom.

Naast de gebruikelijke reparaties wil het Repair Café op zaterdag 13 februari burgers ondersteunen bij het gebruik van een tablet, laptop en/of mobiele telefoon. Wie op zoek is naar wat extra uitleg over het gebruik van deze apparatuur, kan daarvoor terecht in het eerstvolgend Repair Café in het Kulturhus Eper Gemeentewoning. Vrijwilligers van het computerspreekuur in het wijksteunpunt Bloemfontein zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden.

Op donderdag 25 februari is er in de PWA-sporthal te Epe een spelkussenfestijn voor het goede doel ‘MD de wereld uit’. MD is de meest voorkomende maar desondanks toch een relatief onbekende spierziekte. Het is een erfelijke spierziekte die ongeneeslijk is en hele families kan treffen. Zo kan het voorkomen dat de moeder MD heeft en al haar vier kinderen. De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht aan deze spierziekte geschonken en niet geheel zonder succes. Zo kon eind 2015 een MD-onderzoek starten dankzij diverse acties en de steun van velen.

Zaterdag 20 februari wordt er een 12 uurs kaartwedstrijd gehouden in het clubgebouw van de speeltuinvereniging aan de Ds. van Rhijnstraat in Emst. Maar liefst 16 jokeraars en 24 klaverjassers zullen 12 uur achter elkaar kaarten. Meer dan 40 kaarters kunnen de organisatoren niet kwijt in het clubgebouw. Publiek is wel van harte welkom. Het kaarten begint om 10.00 uur en gaat door tot 22.00 uur. Wie informatie wil hebben over dittoernooi, kan contact opnemen met Gerrit Nijhof, telefoon 0578-662021.

 

Voor de 21e maal houdt de Eper schaakvereniging het jaarlijkse rapidtoernooi. Ditmaal vindt het evenement plaats op zaterdag 20 februari. Schakers uit alle windstreken nemen deel aan het toernooi. Ook huisschakers en junioren zijn van harte welkom.

Formidabel filmpje uit Elspeet

Op youtube.com staat een fantastisch filmpje dat in Elspeet is geschoten door Ruud de Ruiter. Het is zo fascinerend, dat we het hier ook plaatsen. Elspeet is per slot van rekening bij ons naast de deur.

De Ruiter heeft het een maand geleden om zes uur 's morgens bij de Stakenbergweg gemaakt.

Wel even helemaal af kijken.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0

epernet

spelregels om te reageren

Real time web analytics, Heat map tracking
 Play comprar passaporte falso. . view blog