Buurthuis Vegtelarij komt goed op stoom. Het buurthuis aan de Europalaan (48) is bezig een vast ontmoetingspunt voor wijkbewoners te worden. Er vinden wekelijks activiteiten plaats en voor de komende weken zijn er allerlei nieuwe. Een overzicht.  

Op woensdag 9 december om 20.00 uur komt Alie Stoffers naar Groei&Bloei afdeling Epe-Heerde e.o. met een presentatie over tuinen in Schotland en Wales. Zij zal vijf beroemde tuinen bespreken en dat illustreren met prachtige foto’s.

Het Amsterdam Wind Quintet speelt op zondag 13 december de educatieve kindervoorstelling Peter en de Wolf in multifunctioneel centrum De Heerd in Heerde. In Peter en de Wolf worden de dieren en mensen door een eigen instrument uitgebeeld: de vogel wordt gespeeld door de fluit, de eend door de hobo, de kat door de klarinet, de wolf door de hoorn en opa wordt gespeeld door de fagot.

Het is weer bijna tijd voor de jaarlijks terugkerende sinterklaasvoorstelling in Kulturhus Eper Gemeentewoning: Cato en de Klungelpiet, van Tim Koldenhof Producties. Jong en oud is woensdag 2 december om 15.00 uur welkom om deze spetterende voorstelling in de Jumbo-zaal bij te wonen.

Wie de komende weken op zaterdag in het centrum van Epe loopt, zal het meteen ruiken: oliebollen! Het geurspoor leidt naar de kraam die het ‘oliebollenteam’ van de Eper zanggroep Mediona in het dorp bemant.

Vanaf medio deze week is een nieuwe expositie te zien in De Ring in Epe, van Bouke Peterson uit Kampen, met als titel 'Reflecties'. Woensdag is de opening om 19.30 uur en verder is vanaf donderdag deze tentoonstelling te bezichtigen op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-12.00 en 14.00 tot 16.00 uur.

Dinsdagmiddag 8 december is er weer een bingomiddag van de SWO/E Welzijn en Ondersteuning in De Wieken in Vaassen. Het spel begint om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

 

Op vrijdag 11 december is het dan eindelijk zo ver: multifunctionele accommodatie Kleurrijk aan de Wachtelenbergweg wordt officieel geopend. In het onderkomen van de basisscholen Hoge Weerd en W.G.van der Hulst, wijkvereniging Buurtraad Hoge Weerd en kinderopvang is dan onder meer een tentoonstelling te zien van kleurrijke foto’s die een breed beeld van Epe moeten geven.

Op dinsdag 8 december houdt de SWO/E een uitje naar Kroonluchtermuseum de Rode Hoeve in Oldebroek. De collectie bestaat uit bijna 1000 antieke kroonluchters, wandlampen en plafonnières en is een van de grootste van Europa.

Op de zaterdagen 21 en 28 november en 5 december staat er tussen 10.00 uur en 16.00 uur een kraam van Epe on Ice voor de Jumbo in Epe. Bij deze kraam kunnen alvast schaatspassen aangevraagd, opgehaald en afgerekend worden. Op deze manier biedt Epe on Ice de mogelijkheid om de pas al klaar te hebben voordat Epe on Ice op vrijdag 11 december begint. Met de schaatspas kan drie weken gebruik gemaakt worden van onbeperkte toegang tot de ijsbaan, inclusief alle disco-avonden en andere activiteiten.

De kookgroep van het wijksteunpunt Burgerenk aan de Klimtuin 46 in Epe, serveert op dinsdag 8 december vanaf 17.00 uur weer een gezamenlijke maaltijd.

Vier Maten Glimlach is een project waarin met een hele groep mensen in slechts één maand wordt toegewerkt naar een avondvullend concert in het theater. In Vier Maten Glimlach komen de mooiste Nederlandse liedjes voorbij. Vrijdag gebeurt dat op uitnodiging van het Cultureel Centrum Heerde in het prachtige theater van multifunctioneel centrum De Heerd.

Het wijksteunpunt Bloemfontein aan de De Wetstraat in Vaassen houdt woensdag 16 december 2015 een kerstbuffet. Het etentje start om 17.00 uur en iedereen die gezellig wil mee-eten, is van harte welkom.  

Elke eerste vrijdag van de maand kunnen de liefhebbers van bingo terecht bij wijkvereniging Hoge Weerd. Op vrijdag 4 december rollen de balletjes weer door het bingorad, aanvang 19.30 uur. De deelnemers kunnen 22 rondjes inclusief jackpotrondes spelen. De zaal is open vanaf 18.30 uur. Er doet al een gezellige club mensen mee aan de maandelijkse bingoavonden en iedereen is daarbij van harte welkom. Plaats van handeling is Kleurrijk Epe, Wachtelenbergweg 19.

Kinderen in Epe moeten nog even geduld hebben voordat Sinterklaas zich in hun dorp laat zien. De goedheiligman arriveert op zaterdag 14 november in ons land, maar komt pas op zaterdag 21 november naar Epe.

Het wijksteunpunt Bloemfontein Vaassen houdt op donderdag 10 december vanaf 14.00 uur een bingo in de ontmoetingsruimte van de Bloemfontein aan de De Wetstraat in Vaassen. De deelnemers worden 14.00 uur ontvangen met een kopje koffie waarna om verschillende kleine prijsjes wordt gespeeld. Deelname kost € 5,00 per persoon. Deelnemers kunnen een half uur voor aanvang de zaal binnen lopen.

In de aanloop naar kerst brengt het Amsterdam Wind Quintet het publiek De Heerd in Heerde op zondag 13 december in feeststemming met het programma Klinkende Kerst Kado’s.

Tijdens de komende editie van Epe on Ice wordt de ieder jaar weer drukker bezochte kinder-curlingcompetitie ingevuld in samenwerking met binnenspeeltuin Heggies Speelschuur uit Emst. Op zaterdag 19 december van 9.00 tot 13.00 uur is er van alles te doen in en om de overdekte ijsbaan. 

Ook de negende editie van Epe on Ice kent zonder twijfel volop sfeer en gezelligheid. Voor de jeugd is er schoolschaatsen, vrij schaatsen, een kindercurlingcompetitie, een mini-Elfstedentocht, een springkussen en op vier avonden wordt een tienerdisco gehouden. Volwassen kunnen naast kijken of even de schaatsen onder binden ook delicatessen komen proeven tijdens Taste Epe on Ice en met teams van sponsoren tegen elkaar strijden om de Curling Cup.

In het kader van de herfst- & winteruitjes van de SWO/E Welzijn en Ondersteuning kunnen 50-plussers op donderdag 17 december met begeleiding zelf een kerststukje te maken. De activiteit is min of meer op verzoek georganiseerd; vorig jaar kreeg de SWO/E zo veel spontane reacties, dat hiermee zonder twijfel weer veel mensen een plezier wordt gedaan.

Marjolein Kroese uit Epe doet mee met de landelijke Serious Request-actie van radiostation 3FM. De eigenaresse van Lekker In Beweging houdt zaterdag 19 december een feestavond in De Middenstip. ,,Een avond met veel muziek waarbij alle inkomsten naar het goed doel gaan. Move your ass en koop een kaartje voor het goede doel!”

Formidabel filmpje uit Elspeet

Op youtube.com staat een fantastisch filmpje dat in Elspeet is geschoten door Ruud de Ruiter. Het is zo fascinerend, dat we het hier ook plaatsen. Elspeet is per slot van rekening bij ons naast de deur.

De Ruiter heeft het een maand geleden om zes uur 's morgens bij de Stakenbergweg gemaakt.

Wel even helemaal af kijken.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.