Circus Renz Berlin neergestreken in Epe

Komende vanuit de Vegtelarij, kan het niet missen, je kijkt dan zo tegen de opbouw aan van de komende voorstellingen van Circus Renz Berlin, die er op 5,6,7 en 8 juli voorstellingen geven.

Volgens mij dachten ze, als Triada niet gaat bouwen, dan doen wij het wel. Op dat stuk terrein, tegen de N309 en de Hoofdstraat aan, slaan ze hun omvangrijke tentenkamp op. We zijn er vanmiddag even met onze kleinzoon wezen kijken, want je mag er nog vrij rondlopen. De kleine had echter meer belangstelling voor de tractor dan voor o.a. de olifanten, kamelen, tijgers, enz. De opbouw was vanmiddag nog in volle gang en ze hebben nog twee dagen de tijd om alles te perfectioneren. Dit jaar bestaat het circus 170 jaar en ter ere van dat feit, treedt er ook een orkest op tijdens de voorstellingen.

Komende vanuit de Vegtelarijweg kijk je tegen het circus aan.

De grote circustent in opbouw.

Twee jonkies.

Een wonder dat de olifanten niet over het iele draadje komen.

Een kudde kamelen.

Het mocht wel niet, maar ach, toch even proberen.

Aaien mag natuurlijk altijd.

De volgende klus wacht al weer voor de vele medewerkers.

Het uitrollen van weer een tent.....

.....en dan moet hij daarna nog omhoog.

Er gaat al met al heel wat materieel mee, van vrachtwagens tot woonruimtes.

We verlaten het terrein en vanaf de weg heb je een mooi zicht op het terrein.....

..... waar dus niet de wijk "De Klaarbeek" verrijst, maar "Circus Renz Berlin".

Een kanttekening mijnerzijds: als de dieren het voor het zeggen zouden hebben, moesten wij mensen dan ook voor allerlei kunstjes voor hun komen opdraven? Er zijn namelijk ook circussen waar alleen mensen hun acrobatische kunsten laten zien, bij voorbeeld het Chinese staatscircus. Vroeger was een circus vermaak voor het publiek, want men had toen nog geen tv en men had de meeste beesten nog nooit gezien. De voorstellingen brachten dus een soort van sensatie, opwinding en vermaak mee. De gedachtengang was toen dus ook anders, maar tegenwoordig zijn dit soort voorstellingen mijns inziens overbodig.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0 / 3000 Beperking van tekens
Je tekst moet 10-3000 tekens bevatten

Roept u maar!

Schakel aan/uit Geluid Opties Smilies Geschiedenis FAQ Kide Chat
18:00-- Gast_1546: Vlees eten is ongezond, vooral voor de dieren.....
12:03-- Gast_6856: Op www.yelog.nl kunnen jongeren tussen de 17 en 21 jaar te weten komen hoe ze mee kunnen doen aan een wedstrijd met als prijs 2x een ticket (reis en kampkosten) voor een zomerkamp in europa!
19:18-- Gast_3345: Welkom in Erna's taartenschuur aan de Brinklaan 35 in Epe. Een schuur vol met vogeltaarten, de opbrengst is voor het nieuw te bouwen hospice. www.hospicenoordoostveluwe.nl info: 06-55874052
15:02-- Gast_3042: Op wie gaan de eigenaren van de leidingen van de precariorechten verhalen? Op de gebruikers/burgers? Dag gaat het dus feitelijk om een lastenverzwaring voor de burgers! Heel slecht idee dus!
9:42-- Gast_6239: Slimmerik de Vries van de polpulistische "nieuwe lijn" wil precariorechten laten heffen op leidingen ed. welke in gemeentegronden liggen.

Goed plan, of diverse plekken heeft de gemeente b.v. rioleringen liggen in prive gronden, zoals in de Dellenparkweg.

Daar werd ooit toestemming voor gegeven, onder voorwaarde dat de gemeente de weg zou onderhouden, iets dat men overigens volledig nalaat!

Mijn rekening voor de rechten komt tzt. jullie kant op!
15:39-- Gast_5645: ..
10:30-- Gast_3663: Wat er ook gebeurd is kan onmogelijk worden goedgekeurd.
20:16-- Gast_7139: Zie onderaan op «link»
19:52-- Gast_8999: Psychose? Wat een lariekoek. Hij is gewoon stevig aan de drugs. Als ik hem was, zou ik me nooit meer in Epe laten zien. Oude tijden van Pistolen Paultje herleven...
18:43-- Gast_7313: te vertonen.Er zijn heel wat mensen die hem hetzelfde aan willen doen.Moeders heeft net 1 kind teveel geadopteerd uit het buitenland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Naam:
Bericht:


Weersverwachting

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.