Circus Renz Berlin neergestreken in Epe

Komende vanuit de Vegtelarij, kan het niet missen, je kijkt dan zo tegen de opbouw aan van de komende voorstellingen van Circus Renz Berlin, die er op 5,6,7 en 8 juli voorstellingen geven.

Volgens mij dachten ze, als Triada niet gaat bouwen, dan doen wij het wel. Op dat stuk terrein, tegen de N309 en de Hoofdstraat aan, slaan ze hun omvangrijke tentenkamp op. We zijn er vanmiddag even met onze kleinzoon wezen kijken, want je mag er nog vrij rondlopen. De kleine had echter meer belangstelling voor de tractor dan voor o.a. de olifanten, kamelen, tijgers, enz. De opbouw was vanmiddag nog in volle gang en ze hebben nog twee dagen de tijd om alles te perfectioneren. Dit jaar bestaat het circus 170 jaar en ter ere van dat feit, treedt er ook een orkest op tijdens de voorstellingen.

Komende vanuit de Vegtelarijweg kijk je tegen het circus aan.

De grote circustent in opbouw.

Twee jonkies.

Een wonder dat de olifanten niet over het iele draadje komen.

Een kudde kamelen.

Het mocht wel niet, maar ach, toch even proberen.

Aaien mag natuurlijk altijd.

De volgende klus wacht al weer voor de vele medewerkers.

Het uitrollen van weer een tent.....

.....en dan moet hij daarna nog omhoog.

Er gaat al met al heel wat materieel mee, van vrachtwagens tot woonruimtes.

We verlaten het terrein en vanaf de weg heb je een mooi zicht op het terrein.....

..... waar dus niet de wijk "De Klaarbeek" verrijst, maar "Circus Renz Berlin".

Een kanttekening mijnerzijds: als de dieren het voor het zeggen zouden hebben, moesten wij mensen dan ook voor allerlei kunstjes voor hun komen opdraven? Er zijn namelijk ook circussen waar alleen mensen hun acrobatische kunsten laten zien, bij voorbeeld het Chinese staatscircus. Vroeger was een circus vermaak voor het publiek, want men had toen nog geen tv en men had de meeste beesten nog nooit gezien. De voorstellingen brachten dus een soort van sensatie, opwinding en vermaak mee. De gedachtengang was toen dus ook anders, maar tegenwoordig zijn dit soort voorstellingen mijns inziens overbodig.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0 / 3000 Beperking van tekens
Je tekst moet 10-3000 tekens bevatten

Roept u maar!

Schakel aan/uit Geluid Opties Smilies Geschiedenis FAQ Kide Chat
11:49-- Gast_2773: A.s. weekend, 19 & 20 december, staat de papiercontainer weer op ons J.B. Sportpark aan de Kweekweg in Epe.
19:36-- Gast_1324: 30 Dec. Hobby en Modelbouwbeurs in de visafslag op Urk van 10.00-17.00 uur €2.00 entree
20:52-- Gast_3074: Ik ben niet tegen vuurwerk op oudejaarsdag, maar vind het wel verschrikkelijk dat je nu al zoveel explosies hoort!
10:28-- Gast_1520: Iemand bekent met de status van Glasvezel in het buitengebied van Epe? De gemeente Epe is daarin ongelooflijk stil en investeert daarmee aan een dikke achterstand tov overige gemeentes die wel initiatieven tonen, door het uitblijven van welk initiatief dan ook word de gemeente minder- tot niet interresant voor jeugd en bedrijven.
23:54-- Gast_2684: gem epe staat er weer lekker op, nogwel op het 8 uur journaal. Ach ja vergeten door te geven, staat die ambulance mooi voor n paaltje waar de sleutel niet meer op past. Lekker veilig burg.
22:21-- Gast_2910: Trots op Epe dat wij hebben vastgehouden aan een echte Zwarte Piet. Mooi stukje cultuurbewaking!
17:23-- Gast_1731: Natuurgebieden zoals de hei zijn tussen zonsondergang en zonsopgang verboden gebied.
13:11-- Gast_2444: Ik ben dol op everzwijnen
13:04-- Gast_3578: moeten dan voor een paar dieren velen een traditie opzeggen?vuurwerk vrije zones zijn er , ga de hei op , maar dat heb je er dus voor over.
11:09-- Gast_2342: En mijn kinderen zijn dol op vuurwerk.

Naam:
Bericht:


Weersverwachting

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.