Woensdag is er weer een themabijeenkomst in Buurthuis Vegtelarij. Afgelopen maand ging het over veilig verkeer en deze maand is het onderwerp dementie. Marie-Josée Andringa, arts ouderengeneeskunde en anderen zullen vertellen over het beginstadium van dementie.

Een van de activiteiten uit het Winteruitjesboekje van de SWO/E Welzijn en Ondersteuning is een lezing over transformatietherapie. Die wordt op dinsdag 16 februari gehouden.

Op zaterdag 23 april wordt in dorpshuis de Hezebrink in Emst voor de zevende keer een tweedehandsmarkt gehouden en wel van 10.00 – 15.00 uur. Volgens organisator Ap Tiemens kunnen in de Hezebrink heel veel tafels staan en heeft hij er nog een aantal vrij.

Naast de gebruikelijke reparaties wil het Repair Café op zaterdag 13 februari burgers ondersteunen bij het gebruik van een tablet, laptop en/of mobiele telefoon. Wie op zoek is naar wat extra uitleg over het gebruik van deze apparatuur, kan daarvoor terecht in het eerstvolgend Repair Café in het Kulturhus Eper Gemeentewoning. Vrijwilligers van het computerspreekuur in het wijksteunpunt Bloemfontein zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden.

‘Zorgen om de zorg’ is het thema dat de twee bekende Epenaren van de maand februari, Michiel Buis en Guus van Hogerwou, naar voren willen laten komen. Ze spreken op zondag 14 februari vanaf 15.00 uur in het Kulturhus Eper Gemeentewoning.

Op donderdag 11 februari om 20.00 uur komt kweker Marcel de Wagt naar Groei&Bloei afdeling Epe-Heerde e.o. ‘De schoonheid van tuinplanten vóór en na de bloei‘. Daarover gaat het op deze avond.

Zaterdag heeft Atelier De Witte Pimpernel een open dag die in het kader staat van de presentatie van de cursussen/workshops voor het voorjaar 2016. Er zijn de docentes aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Het Steunpunt Mantelzorg van SWO/E Welzijn en Ondersteuning organiseert iedere derde donderdag van de maand een ontmoetingsbijeenkomst voor mantelzorgers. Op donderdag 18 februari is mindfulness onderwerp van gespek.

Op zondagmiddag, 13 maart komt de bekende Tsjechische band ‘ABBAcz’ naar het dorpshuis in Welsum. Het is een tributeband die geheid voor een mooie avond zal zorgen.

De Grote Kerk van Epe is een prachtige locatie voor concerten. Daarom heeft Stichting Cultureel Platform Epe deze kerk gekozen voor haar serie Klassiek in de Kerk. En zeker het eerstkomende concert zal bijzonder tot zijn recht komen in deze sfeer. Op donderdag 11 februari spelen harpist Remy van Kesteren en trompettist Eric Vloeimans een bijzonder programma op de grenzen van klassiek, jazz en improvisatie. Beiden zijn grootheden op hun instrument.

Dinsdagmiddag 9 februari is er een bingomiddag van de SWO/E Welzijn en Ondersteuning in De Wieken in Vaassen. Het spel begint om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Van 14 januari t/m 23 april is in museum Vaassen Historie een expositie te zien van toverlantaarns. Een toverlantaarn of Laterna Magica is een apparaat waarmee doorzichtige afbeeldingen geprojecteerd kunnen worden. Het is dus in feite de voorloper van de dia- en filmprojector.

De SWO/E Welzijn en Ondersteuning heeft voor 50-plussers een trip naar MuZIEum in Nijmegen op het programma staan. Dat informeert bezoekers over het leven met een visuele handicap.

In de theaterserie van Cultureel Platform Epe komt op donderdag 18 februari cabaretier en theatermaker Vincent Bijlo met zijn nieuwe theateravontuur in het Kulturhus Eper Gemeentewoning in Epe. Samen met de band The Rossettis brengt hij de muziektheater- voorstelling Op Woeste Hoogte, over de zussen Emily en Charlotte Brontë, de wereldberoemde Engelse schrijfsters.

Circus Renz Berlin neergestreken in Epe

Komende vanuit de Vegtelarij, kan het niet missen, je kijkt dan zo tegen de opbouw aan van de komende voorstellingen van Circus Renz Berlin, die er op 5,6,7 en 8 juli voorstellingen geven.

Volgens mij dachten ze, als Triada niet gaat bouwen, dan doen wij het wel. Op dat stuk terrein, tegen de N309 en de Hoofdstraat aan, slaan ze hun omvangrijke tentenkamp op. We zijn er vanmiddag even met onze kleinzoon wezen kijken, want je mag er nog vrij rondlopen. De kleine had echter meer belangstelling voor de tractor dan voor o.a. de olifanten, kamelen, tijgers, enz. De opbouw was vanmiddag nog in volle gang en ze hebben nog twee dagen de tijd om alles te perfectioneren. Dit jaar bestaat het circus 170 jaar en ter ere van dat feit, treedt er ook een orkest op tijdens de voorstellingen.

Komende vanuit de Vegtelarijweg kijk je tegen het circus aan.

De grote circustent in opbouw.

Twee jonkies.

Een wonder dat de olifanten niet over het iele draadje komen.

Een kudde kamelen.

Het mocht wel niet, maar ach, toch even proberen.

Aaien mag natuurlijk altijd.

De volgende klus wacht al weer voor de vele medewerkers.

Het uitrollen van weer een tent.....

.....en dan moet hij daarna nog omhoog.

Er gaat al met al heel wat materieel mee, van vrachtwagens tot woonruimtes.

We verlaten het terrein en vanaf de weg heb je een mooi zicht op het terrein.....

..... waar dus niet de wijk "De Klaarbeek" verrijst, maar "Circus Renz Berlin".

Een kanttekening mijnerzijds: als de dieren het voor het zeggen zouden hebben, moesten wij mensen dan ook voor allerlei kunstjes voor hun komen opdraven? Er zijn namelijk ook circussen waar alleen mensen hun acrobatische kunsten laten zien, bij voorbeeld het Chinese staatscircus. Vroeger was een circus vermaak voor het publiek, want men had toen nog geen tv en men had de meeste beesten nog nooit gezien. De voorstellingen brachten dus een soort van sensatie, opwinding en vermaak mee. De gedachtengang was toen dus ook anders, maar tegenwoordig zijn dit soort voorstellingen mijns inziens overbodig.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0

epernet

spelregels om te reageren

Real time web analytics, Heat map tracking