Het is weer bijna tijd voor de jaarlijks terugkerende sinterklaasvoorstelling in Kulturhus Eper Gemeentewoning: Cato en de Klungelpiet, van Tim Koldenhof Producties. Jong en oud is woensdag 2 december om 15.00 uur welkom om deze spetterende voorstelling in de Jumbo-zaal bij te wonen.

Op vrijdag 27 november komt Fenny Borger van de SWO/E Welzijn en Ondersteuning op de koffie in de Huiskamer van de Burgerenk aan de Klimtuin in Epe. Het koffieuurtje is van 10.00 tot 11.30 uur en iedereen is van harte welkom.

Nu de samenleving voor veel mensen steeds ingewikkelder geworden is, raken meer mensen in de problemen en hebben zij soms (juridische) ondersteuning nodig. Naast de bestaande ondersteuning vanuit de wetswinkel van Koppel en het Formulierenteam van de SWO/E start er binnenkort een juridisch spreekuur in de wijksteunpunten Bloemfontein in Vaassen en Burgerenk in Epe.

Op de zaterdagen 21 en 28 november en 5 december staat er tussen 10.00 uur en 16.00 uur een kraam van Epe on Ice voor de Jumbo in Epe. Bij deze kraam kunnen alvast schaatspassen aangevraagd, opgehaald en afgerekend worden. Op deze manier biedt Epe on Ice de mogelijkheid om de pas al klaar te hebben voordat Epe on Ice op vrijdag 11 december begint. Met de schaatspas kan drie weken gebruik gemaakt worden van onbeperkte toegang tot de ijsbaan, inclusief alle disco-avonden en andere activiteiten.

De vierde editie van de Blue Sky Benefiet voor de stichting Sidney and Friends wordt zaterdag 28 november gehouden met als thema 80’s & 90’s Till Now Party. Oude tijden gaan dan herleven aan de Hoofdweg in Emst.

Buurthuis Vegtelarij komt goed op stoom. Het buurthuis aan de Europalaan (48) is bezig een vast ontmoetingspunt voor wijkbewoners te worden. Er vinden wekelijks activiteiten plaats en voor de komende weken zijn er allerlei nieuwe. Een overzicht.  

Het wijksteunpunt Bloemfontein Vaassen houdt op donderdag 10 december vanaf 14.00 uur een bingo in de ontmoetingsruimte van de Bloemfontein aan de De Wetstraat in Vaassen. De deelnemers worden 14.00 uur ontvangen met een kopje koffie waarna om verschillende kleine prijsjes wordt gespeeld. Deelname kost € 5,00 per persoon. Deelnemers kunnen een half uur voor aanvang de zaal binnen lopen.

Het Amsterdam Wind Quintet speelt op zondag 13 december de educatieve kindervoorstelling Peter en de Wolf in multifunctioneel centrum De Heerd in Heerde. In Peter en de Wolf worden de dieren en mensen door een eigen instrument uitgebeeld: de vogel wordt gespeeld door de fluit, de eend door de hobo, de kat door de klarinet, de wolf door de hoorn en opa wordt gespeeld door de fagot.

Vanaf medio deze week is een nieuwe expositie te zien in De Ring in Epe, van Bouke Peterson uit Kampen, met als titel 'Reflecties'. Woensdag is de opening om 19.30 uur en verder is vanaf donderdag deze tentoonstelling te bezichtigen op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-12.00 en 14.00 tot 16.00 uur.

Op woensdag 9 december om 20.00 uur komt Alie Stoffers naar Groei&Bloei afdeling Epe-Heerde e.o. met een presentatie over tuinen in Schotland en Wales. Zij zal vijf beroemde tuinen bespreken en dat illustreren met prachtige foto’s.

Wie de komende weken op zaterdag in het centrum van Epe loopt, zal het meteen ruiken: oliebollen! Het geurspoor leidt naar de kraam die het ‘oliebollenteam’ van de Eper zanggroep Mediona in het dorp bemant.

Kinderen in Epe moeten nog even geduld hebben voordat Sinterklaas zich in hun dorp laat zien. De goedheiligman arriveert op zaterdag 14 november in ons land, maar komt pas op zaterdag 21 november naar Epe.

Het wijksteunpunt Bloemfontein aan de De Wetstraat in Vaassen houdt woensdag 16 december 2015 een kerstbuffet. Het etentje start om 17.00 uur en iedereen die gezellig wil mee-eten, is van harte welkom.  

Ook de negende editie van Epe on Ice kent zonder twijfel volop sfeer en gezelligheid. Voor de jeugd is er schoolschaatsen, vrij schaatsen, een kindercurlingcompetitie, een mini-Elfstedentocht, een springkussen en op vier avonden wordt een tienerdisco gehouden. Volwassen kunnen naast kijken of even de schaatsen onder binden ook delicatessen komen proeven tijdens Taste Epe on Ice en met teams van sponsoren tegen elkaar strijden om de Curling Cup.

In de aanloop naar kerst brengt het Amsterdam Wind Quintet het publiek De Heerd in Heerde op zondag 13 december in feeststemming met het programma Klinkende Kerst Kado’s.

Op vrijdag 11 december is het dan eindelijk zo ver: multifunctionele accommodatie Kleurrijk aan de Wachtelenbergweg wordt officieel geopend. In het onderkomen van de basisscholen Hoge Weerd en W.G.van der Hulst, wijkvereniging Buurtraad Hoge Weerd en kinderopvang is dan onder meer een tentoonstelling te zien van kleurrijke foto’s die een breed beeld van Epe moeten geven.

Ze noemen het de Maarten Neemt Ons Op Sleeptouw Tour 2015. Het lijkt een gekke titel, maar het is echt zo. Sinds drummer Maarten Oonk in hun leven is, lijkt alles zo’n beetje te wijken voor een mopje eerlijke, doch simpele livemuziek. Op zaterdag 17 oktober spelen ze in café ’t Tonnetje in Epe. Een interview met Rinaldo, Rinaldo én Rinaldo, die toevallig in datzelfde dorp Epe wonen.

Tijdens de komende editie van Epe on Ice wordt de ieder jaar weer drukker bezochte kinder-curlingcompetitie ingevuld in samenwerking met binnenspeeltuin Heggies Speelschuur uit Emst. Op zaterdag 19 december van 9.00 tot 13.00 uur is er van alles te doen in en om de overdekte ijsbaan. 

Op dinsdag 8 december houdt de SWO/E een uitje naar Kroonluchtermuseum de Rode Hoeve in Oldebroek. De collectie bestaat uit bijna 1000 antieke kroonluchters, wandlampen en plafonnières en is een van de grootste van Europa.

Op zaterdag 21 november staat er een heel bijzondere dag op het programma in het spiksplinternieuwe multifunctionele centrum ‘Kleurrijk’ op de Hoge Weerd (Wachtelenbergweg 19). Op die dag kan jong en oud namelijk kennismaken met tekenen en schilderen. Ervaring is zeker niet vereist, een dosis enthousiasme is genoeg. Buurtraad Hoge Weerd is van plan vanaf januari teken- en schilderlessen voor zowel kinderen/jongeren als volwassenen aan te bieden.  

De SWO/E Welzijn & Ondersteuning en Steunpunt Mantelzorg haken met een aantal activiteiten in op de Dag van de Mantelzorg, dinsdag 10 november. Mantelzorgers in de gemeente Epe die zich inzetten voor een zieke naaste worden op zaterdag 14 november in het zonnetje gezet met een ontspannende verwendag.

Marjolein Kroese uit Epe doet mee met de landelijke Serious Request-actie van radiostation 3FM. De eigenaresse van Lekker In Beweging houdt zaterdag 19 december een feestavond in De Middenstip. ,,Een avond met veel muziek waarbij alle inkomsten naar het goed doel gaan. Move your ass en koop een kaartje voor het goede doel!”

De kookgroep van het wijksteunpunt Burgerenk aan de Klimtuin 46 in Epe, serveert op dinsdag 8 december vanaf 17.00 uur weer een gezamenlijke maaltijd.

Vier Maten Glimlach is een project waarin met een hele groep mensen in slechts één maand wordt toegewerkt naar een avondvullend concert in het theater. In Vier Maten Glimlach komen de mooiste Nederlandse liedjes voorbij. Vrijdag gebeurt dat op uitnodiging van het Cultureel Centrum Heerde in het prachtige theater van multifunctioneel centrum De Heerd.

Dinsdagmiddag 8 december is er weer een bingomiddag van de SWO/E Welzijn en Ondersteuning in De Wieken in Vaassen. Het spel begint om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

 

Circus Renz Berlin neergestreken in Epe

Komende vanuit de Vegtelarij, kan het niet missen, je kijkt dan zo tegen de opbouw aan van de komende voorstellingen van Circus Renz Berlin, die er op 5,6,7 en 8 juli voorstellingen geven.

Volgens mij dachten ze, als Triada niet gaat bouwen, dan doen wij het wel. Op dat stuk terrein, tegen de N309 en de Hoofdstraat aan, slaan ze hun omvangrijke tentenkamp op. We zijn er vanmiddag even met onze kleinzoon wezen kijken, want je mag er nog vrij rondlopen. De kleine had echter meer belangstelling voor de tractor dan voor o.a. de olifanten, kamelen, tijgers, enz. De opbouw was vanmiddag nog in volle gang en ze hebben nog twee dagen de tijd om alles te perfectioneren. Dit jaar bestaat het circus 170 jaar en ter ere van dat feit, treedt er ook een orkest op tijdens de voorstellingen.

Komende vanuit de Vegtelarijweg kijk je tegen het circus aan.

De grote circustent in opbouw.

Twee jonkies.

Een wonder dat de olifanten niet over het iele draadje komen.

Een kudde kamelen.

Het mocht wel niet, maar ach, toch even proberen.

Aaien mag natuurlijk altijd.

De volgende klus wacht al weer voor de vele medewerkers.

Het uitrollen van weer een tent.....

.....en dan moet hij daarna nog omhoog.

Er gaat al met al heel wat materieel mee, van vrachtwagens tot woonruimtes.

We verlaten het terrein en vanaf de weg heb je een mooi zicht op het terrein.....

..... waar dus niet de wijk "De Klaarbeek" verrijst, maar "Circus Renz Berlin".

Een kanttekening mijnerzijds: als de dieren het voor het zeggen zouden hebben, moesten wij mensen dan ook voor allerlei kunstjes voor hun komen opdraven? Er zijn namelijk ook circussen waar alleen mensen hun acrobatische kunsten laten zien, bij voorbeeld het Chinese staatscircus. Vroeger was een circus vermaak voor het publiek, want men had toen nog geen tv en men had de meeste beesten nog nooit gezien. De voorstellingen brachten dus een soort van sensatie, opwinding en vermaak mee. De gedachtengang was toen dus ook anders, maar tegenwoordig zijn dit soort voorstellingen mijns inziens overbodig.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.