Circus Renz Berlin neergestreken in Epe

Komende vanuit de Vegtelarij, kan het niet missen, je kijkt dan zo tegen de opbouw aan van de komende voorstellingen van Circus Renz Berlin, die er op 5,6,7 en 8 juli voorstellingen geven.

Volgens mij dachten ze, als Triada niet gaat bouwen, dan doen wij het wel. Op dat stuk terrein, tegen de N309 en de Hoofdstraat aan, slaan ze hun omvangrijke tentenkamp op. We zijn er vanmiddag even met onze kleinzoon wezen kijken, want je mag er nog vrij rondlopen. De kleine had echter meer belangstelling voor de tractor dan voor o.a. de olifanten, kamelen, tijgers, enz. De opbouw was vanmiddag nog in volle gang en ze hebben nog twee dagen de tijd om alles te perfectioneren. Dit jaar bestaat het circus 170 jaar en ter ere van dat feit, treedt er ook een orkest op tijdens de voorstellingen.

Komende vanuit de Vegtelarijweg kijk je tegen het circus aan.

De grote circustent in opbouw.

Twee jonkies.

Een wonder dat de olifanten niet over het iele draadje komen.

Een kudde kamelen.

Het mocht wel niet, maar ach, toch even proberen.

Aaien mag natuurlijk altijd.

De volgende klus wacht al weer voor de vele medewerkers.

Het uitrollen van weer een tent.....

.....en dan moet hij daarna nog omhoog.

Er gaat al met al heel wat materieel mee, van vrachtwagens tot woonruimtes.

We verlaten het terrein en vanaf de weg heb je een mooi zicht op het terrein.....

..... waar dus niet de wijk "De Klaarbeek" verrijst, maar "Circus Renz Berlin".

Een kanttekening mijnerzijds: als de dieren het voor het zeggen zouden hebben, moesten wij mensen dan ook voor allerlei kunstjes voor hun komen opdraven? Er zijn namelijk ook circussen waar alleen mensen hun acrobatische kunsten laten zien, bij voorbeeld het Chinese staatscircus. Vroeger was een circus vermaak voor het publiek, want men had toen nog geen tv en men had de meeste beesten nog nooit gezien. De voorstellingen brachten dus een soort van sensatie, opwinding en vermaak mee. De gedachtengang was toen dus ook anders, maar tegenwoordig zijn dit soort voorstellingen mijns inziens overbodig.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0 / 3000 Beperking van tekens
Je tekst moet 10-3000 tekens bevatten

Warm aanbevolen!

  • Zang ging altijd voor voor Hennie en Theo Plakmeijer
  • Verfwinckel Zimmerman 150 jaar
  • Programma feestweek rond Koningsdag
  • Topvoetbal met Pasen in Epe
  • Speelparadijs in de Hoge Weerd
  • Wissel, maar dan anders
  • Eerste aflevering Met pEPEr en zout
  • Ode aan de Haelberg
  • Kijkje achter de schermen bij de slagers
  • Erwin van Andel over zijn kinderen in Kenya

Roept u maar!

Schakel aan/uit Geluid Opties Smilies Geschiedenis FAQ Kide Chat
15:44-- Redactie: POLITIEBERICHT: Vrijdagmiddag 18 april heeft er op de Hoofdstraat in Epe een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden tussen een auto en een motor. Drie personen zijn hierbij gewond geraakt van wie twee ernstig. De personenauto reed rond 14.00 uur vanuit het dorp in de richting van de kruising met de Tongerenseweg. Vlak voor de kruising wilde de bestuurder linksaf slaan waarbij de tegemoetkomende motor over het hoofd werd gezien. Dit met een frontale aanrijding tot gevolg. De traumahelikopter is ter plaatse gekomen en het medische team heeft eerste hulp verleend. De motorrijder en passagier liepen ernstige letsel op en zijn overgebracht naar het ziekenhuis is Zwolle. De automobilist raakte ook gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Apeldoorn. Het verkeersongevallenteamvan de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. De weg was in verband met dit onderzoek afgesloten. De identiteit van de slachtoffers is op dit moment nog niet bekend.
11:56-- Gast_5842: Na Joop v. Nuijs, heeft nu ook Wim Kok heeft een nieuw part-time baantje.
Onder de naam KIM WOK wordt hij commissaris bij een van de grootste Chinese banken.
Niet bekend is of hij zich in die hoedanigheid ook gaat bezighouden met de rechten van arbeiders, of mensenrechten, zijn vergoeding (Eur.47.000,--) gaat naar verluidt naar “stichting eigenbelang”
8:54-- Gast_9591: Na 25jr. komt men tot de ontdekking dat de Weerd Elektronika niet aan het bestemmingsplan voldoet.
Wanneer komt men tot het inzicht dat, gezien de verkiezingsuitslag, de bestemming van plucheklever joop van Nuijs ook niet deugt…?
8:03-- Gast_5276: "Samen voor elkaar" lees: samen hebben we het weer goed voor elkaar. "Exhibitionistische zelfverrijking" een term die men bij de PVDA goed kent!
8:00-- Gast_5276: exhibitionistische zelfverrijking
16:52-- Gast_6780: Een soort "Melkert baan" voor v. Nuys, dankzij zijn Vaassense vrinden. Zo komt zijn loopjongen Beumer ook weer boven drijven, door gebrek aan gewicht welliswaar......
15:46-- Gast_6017: Het onderhoud van het openbaar groen wordt uitbesteed omdat dat goedkoper is. Kan het besturen van deze gemeente ook worden uitbesteed? Dat is vast ook goedkoper.
15:44-- Gast_6017: Samen zorgen voor elkaar is het motto van het nieuwe coalitieakkoord. Dat doen die vijf zeker!
8:09-- Gast_4577: Alweer een stroomstoring in Epe, nu alleen in postcodegebied 8162. Geen tosti en koffie!!!
19:57-- Gast_4851: Dank gast 5657, het is veranderd.

Naam:
Bericht:


Weersverwachting

Nu op Epernet

We hebben 79 gasten en geen leden online

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.