Circus Renz Berlin neergestreken in Epe

Komende vanuit de Vegtelarij, kan het niet missen, je kijkt dan zo tegen de opbouw aan van de komende voorstellingen van Circus Renz Berlin, die er op 5,6,7 en 8 juli voorstellingen geven.

Volgens mij dachten ze, als Triada niet gaat bouwen, dan doen wij het wel. Op dat stuk terrein, tegen de N309 en de Hoofdstraat aan, slaan ze hun omvangrijke tentenkamp op. We zijn er vanmiddag even met onze kleinzoon wezen kijken, want je mag er nog vrij rondlopen. De kleine had echter meer belangstelling voor de tractor dan voor o.a. de olifanten, kamelen, tijgers, enz. De opbouw was vanmiddag nog in volle gang en ze hebben nog twee dagen de tijd om alles te perfectioneren. Dit jaar bestaat het circus 170 jaar en ter ere van dat feit, treedt er ook een orkest op tijdens de voorstellingen.

Komende vanuit de Vegtelarijweg kijk je tegen het circus aan.

De grote circustent in opbouw.

Twee jonkies.

Een wonder dat de olifanten niet over het iele draadje komen.

Een kudde kamelen.

Het mocht wel niet, maar ach, toch even proberen.

Aaien mag natuurlijk altijd.

De volgende klus wacht al weer voor de vele medewerkers.

Het uitrollen van weer een tent.....

.....en dan moet hij daarna nog omhoog.

Er gaat al met al heel wat materieel mee, van vrachtwagens tot woonruimtes.

We verlaten het terrein en vanaf de weg heb je een mooi zicht op het terrein.....

..... waar dus niet de wijk "De Klaarbeek" verrijst, maar "Circus Renz Berlin".

Een kanttekening mijnerzijds: als de dieren het voor het zeggen zouden hebben, moesten wij mensen dan ook voor allerlei kunstjes voor hun komen opdraven? Er zijn namelijk ook circussen waar alleen mensen hun acrobatische kunsten laten zien, bij voorbeeld het Chinese staatscircus. Vroeger was een circus vermaak voor het publiek, want men had toen nog geen tv en men had de meeste beesten nog nooit gezien. De voorstellingen brachten dus een soort van sensatie, opwinding en vermaak mee. De gedachtengang was toen dus ook anders, maar tegenwoordig zijn dit soort voorstellingen mijns inziens overbodig.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0 / 3000 Beperking van tekens
Je tekst moet 10-3000 tekens bevatten

Roept u maar!

Schakel aan/uit Geluid Opties Smilies Geschiedenis FAQ Kide Chat
18:28-- Gast_5768: Rabobank Epe naar het centrum. Pas verbouwing gehad en nu verhuizen ze. Vandaar de steeds stijgende kosten om bij een bank je geld te mogen neerzetten. En dan ook nog naar het centrum. WAARDELOOS
10:07-- Gast_4335: Zelf hink ik op twee gedachten.
10:06-- Gast_4335: Oscar Pistorius had er een, maar die is even gesloten, ongelukje met een gun of zoiets......
20:03-- Gast_9643: Weet iemand hier een chatroom voor mensen met een onderbeenamputatie. Ik wil er graag over praten, maar heb eigenlijk geen lotgenoten gevonden.
20:52-- Gast_4855: Redactie van Epernet, De uitleg over en de gewoonten in Epe rond de Hubertusviering heb ik met plezier gelezen. Ook de foto's hierbij vond ik erg mooi. Met name de foto met Bouke, Liesbeth en onze hond Alsta. Deze hond is als jachthond door Liesbeth opgeleid, is een lieve hond en een uitstekende jachthond geworden. We wensen alle mensen die op welke manier dan ook meedoen met deze St. Hubertusviering een fijne dag.
20:40-- Gast_4855: Redactie van Epernet,
9:01-- Gast_7582: Bent u ook zo blij met "Europa"?

We mogen de knip weer trekken en dat terwijl een land als Frankrijk, dat ook volgend jaar niet aan de 3% norm voldoet, ruim Eur.1000.000.000,-- terug krijgt!
19:37-- dennis: mooi verhaal jan! de tocht was perfect georganiseerd door www.hdks.nl!
groet,
dennis
17:59-- Gast_8335: Pachtige tocht prima weertje wat wil je nog meer in een woord geweldig Doordat onverlaten een bordje hadden omgedraaid reden we ipv 60 km nu ruim 77 km was geen straf want het was een feestje! Trouwen het dalende aantal deelnemers is denk ik te wijten aan het feit dat er in ede ook een grote tocht werd verreden!! Vandaar. Vriendelijke groeten Ger van Nieuwpoort Nieuwerkerk a/d IJssel
16:34-- Gast_6917: Vanmiddag bij een schitterend evenement geweest: Epe Smakelijk. Epe op z'n best, de Eper middenstand op z'n best, helemaal top.

Naam:
Bericht:


Weersverwachting

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.